Hur du skapar ett varupaket

Om ditt företag erbjuder sammansatta produkter som består av flera komponenter, definieras denna produkt som ett Varupaket. Man kan t ex föreställa sig ett företag som erbjuder en kontorslösning som består av två bokhyllor, en stol och ett skrivbord. Då kommer denna produkt sammansatt definieras som ett varupaket. Bokhyllorna, stolen och skrivbordet definieras som komponenter i detta varupaket.

Så här upprättar du en komponent

Innan du kan upprätta ett varupaket måste du upprätta de produkter som ska ingå som komponenter i varupaketet.

1. Upprätta en ny produkt eller leta fram produkten som ska ingå i varupaketet.
  2. Gå in på fliken Varupaket.
  3. Markera rutan Komp. som utgör del av varupaket.
    Upprepa dessa steg för alla produkter som ska ingå som komponenter i varupaketet.

Så här upprättar du ett varupaket

1. Tryck på Ny för att upprätta själva varupaketet.
  2. Gå in på fliken Varupaket.
  3. Markera rutan Varupaket som har komponenter.
  4. I listan över komponenter, välj en av komponenterna som ska ingå i varupaketet.
  5. Tryck OK.
  6. Ange Antal enheter av denna komponent som ska ingå i varupaketet.

7. Tryck OK.
  8. Tryck på Koppla för att lägga till ytterligare komponenter i varupaketet.

För att göra Inställningar för Rapporter, Prisreglering och Lageruppdatering, se Fliken Varupaket.

Varupaketet är upprättat.

Se även:

Produktregistret: Fliken Varupaket

Plocka ihop/plocka isär varupaket