Om QR-kod

Att använda QR-koder på dina fakturarapporter betyder att du erbjuder dina kunder en enkel, säker och snabb metod för mottagaren att betala fakturan. Lösningen ingår i Mamut Business Software.

Vad är en QR-kod?

QR står för quick response och är en tvådimensionell streckkod som automatiskt kommer med på fakturan. Streckkoden innehåller all betalningsinformation som finns på fakturan, som till exempel kundinformation, fakturanummer, förfallodatum och kontonummer.

Med hjälp av en bankapp som stödjer QR-kod formatet läser din kund av QR-koden i sin mobila enhet, och all betalinformation flyttas automatiskt över till bankappen för godkännande.

QR-kod i Mamut Business Software

I Mamut Business Software skapas en QR-kod automatisk när ordern genomförs. Koden blir placerad längst ner på fakturan, bredvid totalsumman. Följande fakturarapporter i Mamut Business Software stödjer QR-kod:

Se även:

Kom igång med QR-koder