myMamut > Mamut ID

Mamut ID

Mamut ID är en gemensam inloggningstjänst för en rad applikationer och tjänster som levereras av Mamut. I din Mamut ID-profil kan du visa eller redigera information om ditt användarkonto för webbaserade tjänster som levereras av Mamut. Tjänsten kan inte startas direkt men är tillgänglig via program som använder Mamut ID som inloggningstjänst.

Med din personliga Mamut ID kan du logga in på Mamut Online.

Obs! Du registrerar din Mamut ID via guiden som du går igenom för att börja använda Mamut Online. Läs mer i Kom i gång med Mamut Online.

Använd ett säkert lösenord

För att förhindra obehörig tillgång till ditt konto och dina tjänster bör du skapa ett lösenord som är svårt att gissa sig till. Systemet godkänner bara lösenord som möter säkerhetskraven. Ett säkert lösenord bör innehålla minst sex tecken och vara en kombination av både små och stora bokstäver, tal eller specialtecken. Ju fler tecken du använder, desto svårare blir det för obehöriga att knäcka ditt lösenord. Du bör inte använda vanliga ord, användarnamn eller personnamn i lösenordet. Istället bör du sätta samman en rad tecken, till exempel begynnelsebokstäverna av varje ord i en mening. Säkerheten ökar för varje tecken du använder utöver minimumkravet.

Exempel: Jag har tusentals böcker i min bokhylla: Jh1000tals@bImB.

Mamut ID kontrollerar språket på Mamut Online

Ditt föredragna språk kontrolleras av inställningen i din Mamut ID-profil. När du inte är inloggad, eller under inloggning, kan du uppleva att språket hämtas från din webbläsares språkinställningar, eller från "cookies" som har sparats från tidigare besök.

Tips! Om du har problem med språkinställningarna kan du försöka att radera de "cookies" som har sparats i din webbläsare.

Ändra Mamut ID

Du kan ändra informationen registrerad i din Mamut ID genom att gå till Administrera användare- Uppdatera Mamut ID-profilMamut Online. Du kan ändra användarspråk och kontaktinformation. Du kan inte ändra e-postadressen.

Glömt lösenordet

Om du har glömt ditt lösenord kan du klicka på Glömt lösenord på inloggningssidan. Du mottar därefter ett e-postmeddelande med information om hur du skapar ett nytt lösenord.

Obs! Användarnamn och lösenord till Mamut ID är inte det samma som det du använder vid inloggning i Mamut Business Software.

Se även:

Välkommen till Mamut Online

Kom i gång med Mamut Online

Användaradministration

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.