Om Mamut Online

Mamut Online ger dig webbaserad tillgång till information och funktionalitet från Mamut Business Software, samt tjänster som inkluderas i Mamut One. Mamut One samlar ekonomistyrning, kunduppföljning (CRM), kommunikation, arbetsflyt, e-handel, mobilitet, webbhosting samt kunskap och community i en komplett lösning.

För att få tillgång till Mamut Online måste du ha ett giltigt serviceavtal för Mamut One.Vilka tjänster på Mamut Online som du har tillgång till beror på vilket Mamut One-serviceavtal du har.

Viktigt! Var god läs Serviceavtalet noggrant innan du börjar använda Mamut Online. Serviceavtalet ger dig en översikt över vilka villkor som gäller mellan dig som kund och Visma som levarantör.

Innan du kan aktivera Mamut Online måste du registrera din licensinformation i
Mamut Business Software.
Gå till
Hjälp - Om - Administrera licensinformation - Tilläggsprodukter. Här hittar du en lista över de tilläggsprodukter som du har tillgång till. Välj Mamut Online i listan och klicka Lägg till för att visa en översikt över alla företagsdatabaser som kan ansluta din Mamut Online-licens till. Välj företagsdatabasen som du vill använda och klicka OK. Starta om programmet. Mamut Online-funktionaliteten blir nu tillgänglig. Du kan ansluta en företagsdatabas per systemdatabas. Om du vill ansluta flera företagsdatabaser, var god kontakta våra försäljningskonsulter för mer information.

Med Mamut Online kan du läsa, skapa och redigera företagsinformation från vilken dator som helst med en Internetanslutning. Detta gör det enkelt att dela information med kollegor eller få tillgång till ditt Vismasystem när du inte är på kontoret.

Information som registreras via webbläsare samt lokalt i ditt system synkroniseras fortlöpande. Därmed har ditt företag alltid tillgång på uppdaterad information. Synkroniseringen med Mamut Online görs från en av datorerna i nätverket. Datorn måste vara ansluten till Internet.

Mamut Online samlar alla dina webbaserade funktioner och ger dig tillgång till bland annat nyckeltal och statusinformation, kund- och leverantörinformation, aktiviteter och kalender, tidrapportering, årsplanerare samt kontroll, validering och analys av dina redovisningsdata; allt via Internet. Läs mer om hur du kommer igång med Mamut Online i Kom i gång med Mamut Online.

Du har också tillgång till den mobila versionen av Mamut Online, som ger användarna tillgång till en begränsad funktionalitet, optimerad för mobila enheter såsom smarttelefoner. Läs mer i Mobil tillgång till Mamut Online.

Obs!Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning. På våra hemsidor hittar du ytterligare information om vilka produkter och tjänster som inkluderas i Mamut Online enligt ditt Mamut One serviceavtal, samt dokumentation om tjänsten.

Obs! Tilläggslicenser kan köpas för Mamut Online som ger dig tillgång till vissa arbetsområden i ovanstående översikt. Mer information om detta hittar du på våra hemsidor.

http://www.mamut.se/tutorials/ hittar du information om detta i form av en videohandledning. Mamuts kostnadsfria videohandledningar ger dig och dina kollegor korta videoklipp som behandlar de vanligaste frågorna. Videoklippen innhåller korta och tydliga instruktioner som demonstrerar systemets olika processer.

Se även:

Kom i gång med Mamut Online

Företagsinställningar för Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.