Inställningar i programmet > Företagsinställningar för Mamut Online

Företagsinställningar för Mamut Online

Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Mamut Online

Obs! Detta avsnitt beskriver företagsinställningarna för Mamut Online som du hittar i Mamut Business Software.

I företagsinställningarna för Mamut Online i Mamut Business Software kan du ansluta och koppla ifrån. Du kan även kontrollera synkroniseringskonflikter och ändra användare eller dator för synkronisering.

Anslutning

I detta fönster kan du se om kriterierna för att ansluta till Mamut Online har uppfyllts. Kriterier som inte uppfylls visas i rött.

Anslut: Visas bara om du inte är ansluten. Startar guiden för anslutning till Mamut Online. För att ansluta måste din användare vara registrerad med en giltig e-postadress i personalregistret. Användaren måste även vara registrerad användare i Mamut Business Software samt vara kopplad mot en anställd.

Läs mer om Kom i gång med Mamut Online.

Obs! Bara användare med behörighet som Superanvändare kan ansluta. Du kan inte utvärdera Mamut Online med exempeldatabasen i Mamut Business Software. Mamut Online finns inte heller tillgänglig som utvärderingsversion.

Uppdatera anslutning: Om du har uppdaterat ditt Mamut ID-lösenord eller återställt en företagsdatabas kan du uppdatera anslutning genom att klicka på knappen Säkerhetskopia

Koppla ifrån: Visas bara om du är ansluten. Stoppar synkroniseringen och kopplar ifrån företagsdatabasen från Mamut Online.

Spårningslogg: Om synkronisering med Mamut Online misslyckades och du måste undersöka vad felet kan vara, klickar du på knappen Spårningslogg för att öppna en textfil som visar spårningsloggen. Vid kontakt med vårt Supportcenter behöver du ha textfilen tillgänglig.

Läs mer om att Att koppla från Mamut Online.

Hur knyts användare mot anställd?

Om användarinställningar

Behörighetskontroll

Synkronisering

Synkroniseringen med Mamut Online utförs via en av datorerna i ditt nätverk. Det kan vara en god idé att synkronisera via samma dator som innehåller databasen. Välj dator i rullgardinsmenyn.

Synkroniseringskonflikter visar en lista över alla konflikter de senaste 7 dagarna och hur dessa har hanterats.

Om en användare i Mamut Business Software och en användare på Mamut Online ändrar samma fält i samma element (t.ex. ändrar namnet på samma kontakt) i samma synkronisering, uppstår en konflikt. Konflikten loggas i synkroniseringshistoriken och inkluderar information om hur konflikten har hanterats. En ändring av två olika fält på exempelvis samma kontakt räknas dock inte som en konflikt.

Om en konflikt uppstår är det alltid ändringen som gjordes i Mamut Business Software som upphäver ändringen som gjordes på Mamut Online.

Synkroniseringshistorik visar en enkel översikt över element som har laddats upp och ned de senaste 7 dagarna samt när och av vem den senaste synkroniseringen utfördes.

Tips! Informationsrutan Synkroniseringshistorik visar motsvarande information. Du kan välja att visa denna informationsruta på skrivbordet. Läs mer om hur du anpassar informationsrutorna på skrivbordet i programmets inbyggda hjälpfiler.

På fliken ser du även en enkel synkroniseringslogg. Data synkroniseras kontinuerligt och fönstret visar tidspunkt och status för de 20 senaste synkroniseringarna. Om det står Fel i kolumnen Status kan du markera linjen och klicka på Felmeddelande under listan för att se felmeddelandet.

Se även:

Välkommen till Mamut Online

Kom i gång med Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.