Inställningar i programmet > Att koppla från Mamut Online

Att koppla från Mamut Online

När Mamut Online är ansluten synkroniseras dina data fortlöpande mot servern. Därmed får du tillgång till alla funktioner i Mamut Online via Internet.

Om du vill avbryta synkroniseringen kan du koppla från. Data som har synkroniserats med dina data tas bort från servern, med undantag för data som används vid senare anslutning (som t.ex. företagsinformation och information om vilka användare som har behörighet). Datan på din egen dator tas inte bort. Om du väljer att ansluta vid ett senare tillfälle kommer alla data att synkroniseras på nytt.

Obs! Frånkopplingen sköter du från programmet Mamut Business Software.

Obs! Det är bara användrare som är registrerade som Superanvändare som kan koppla ifrån. Du måste dessutom vara ansluten till Internet. Frånkopplingen måste utföras på samma dator som synkroniserar dina data med Mamut Online. Om du är osäker på vilken dator som synkroniserar kan du kontrollera detta i fönstret nedan, på fliken Synkronisering. Koppla från och återställ på en tidpunkt då inga andra användare är inloggade i Mamut Online och Mamut Business Software.

Säkerhetskopiering: Du kan säkerhetskopiera systemdatabasen när du är ansluten.

Återställning: Du kan inte återställa en säkerhetskopia så länge du är ansluten till Mamut Online. Du kan inte heller återställa en enskild företagsdatabas till en systemdatabas om företagsdatabasen som du återställer är ansluten. För att återställa säkerhetskopian måste du först koppla från de företagsdatabaser som är anslutna.

Så här kopplar du från:

1. Välj Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Mamut Online.

2. Klicka Koppla ifrån.
  3. Logga in med din Mamut ID och klicka Nästa.

4. Klicka Slutför.

Synkroniseringen avbryts och databasen kopplas från. Frånkopplade databaser tas automatiskt bort från servern, med undantag för data som används vid senare anslutning, som företagsinformation och information om vilka användare som har behörighet.

Obs! Alla data lagras i Mamut Business Software även om du kopplar från Mamut Online. Du kan ansluta igen senare. Då synkroniseras alla data på nytt.

Se även:

Kom i gång med Mamut Online

Välkommen till Mamut Online

Företagsinställningar för Mamut Online

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.