Redovisningsregelöversikten

Mamut Validis tillämpar redovisningsregler på dina redovisningsdata för att kontrollera att de mest grundläggande redovisningsprinciperna har uppfyllts i dina konton. Reglerna är utformade för att säkra att din finansiella rapportering är korrekt uppbyggda samt att alla transaktioner följer vedertagen redovisningspraxis. Reglerna uppmärksammar, till exempel, att konton stängs i korrekt position; att inköps- och försäljningstransaktioner registreras mot rätt konton samt att det inte finns några ovanliga debet- eller kreditregistreringar i konton där dessa inte förväntas. Mamut Validis rapporterar alla regelbrott som potentiella avvikelser och grupperar dem efter hur viktig regeln anses vara.

Regelöversikten visar:

Så här kontrollerar du regelöversikten:

För att kontrollera potentiella regelbrott i din redovisning, följ de nedanstående instruktionerna:

1. Gå till Analysrapporter - Översikt - Redovisningsregler. Du kan även välja Analysrapporter - Översikt och klicka på länken Visa fullständigt resultat i rutan Redovisningsregler för att öppna fönstret Redovisningsregler.

2. Du kan välja att se resultatet av rapporterna Värde av brutna redovisningsregler och Antal brutna redovisningsregler som diagram eller i tabellform genom att klicka på ikonerna överst till höger i fönstret.

3. ..Visa diagram/Visa tabell: För att se de bakomliggande transaktionerna klickar du på knapparna i tabellen som visas i rutans nedre del.

Du kan nu visa redovisningsregelöversikten.

Obs! När du öppnar en regel visas en lista över de perioder i vilka potentiella avvikelser förekommer. Om du expanderar listan igen visas en lista över alla transaktioner som har identifierats som ett regelbrott.

Se även:

Administrera dina redovisningsregler