Administrera dina redovisningsregler

Mamut Validis tillämpar redovisningsregler på dina redovisningsdata för att kontrollera att de mest grundläggande redovisningsprinciperna har uppfyllts i dina konton. Reglerna är utformade för att säkra att din finansiella rapportering är korrekt uppbyggda samt att alla transaktioner följer vedertagen redovisningspraxis. Reglerna uppmärksammar, till exempel, att konton stängs i korrekt position; att inköps- och försäljningstransaktioner registreras mot rätt konton samt att det inte finns några ovanliga debet- eller kreditregistreringar i konton där dessa inte förväntas. Mamut Validis rapporterar alla regelbrott som potentiella avvikelser och grupperar dem efter hur viktig regeln anses vara.

Mamut Validis har hundratals redovisningsregler som tillämpas på alla huvudbokskonton i dina redovisningsdata. Reglerna kontrollerar alltså "logiken" bakom dina transaktioner. Reglerna kan tillämpas antingen på din balansräkning, resultaträkning eller på båda. Redovisningsreglerna kontrollerar bland annat:

Om några av dessa avvikelser skulle förekomma i din redovisning identifierar Mamut Validis den felaktiga transaktionen (eller transaktionsgruppen) som en potentiell avvikelse och rapporterar den i analysresultatet.

Översikten Redovisningsregler visar en lista över redovisningsregler. Här kan du välja vilka regler du vill arbeta vidare med.

Så här redigeras en redovisningsregel:

1. Välj Redovisningsregler. Fönstret Redovisningsregler öppnas och visar en lista över regler som tillämpas på din balansräkning. De regler som just nu tillämpas på dina redovisningsdata är förbockade. Regler som inte tillämpas visas med ett kryss.

2. Du kan klicka på knapparna överst till höger i fönstret för att visa andra regeluppsättningar:

.Visa balansräkning: Visar enbart regler som tillämpas på din balansräkning.

.Visa resultaträkning: Visar enbart regler som tillämpas på din resultaträkning.

.Både balansräkning och resultaträkning: Visar regler som tillämpas på både balans- och resultaträkning.

1. Klicka på den aktuella trendregeln.

2. Välj antingen Aktivera eller Inaktivera regeln genom att markera kryssrutorna.

3. Ange betydelsegrad genom att välja ett alternativ från rullgardinsmenyn.

4. Ange regelfrekvens som per månad, per kvartal eller per år.

5. Välj vilka konton som regeln ska tillämpas på genom att markera kryssrutorna.

6. Klicka Spara för att bekräfta regeländringen.

Trendregeln har nu ändrats.

Se även:

Profilinformation

Analysrapportöversikten

Redovisningsregelöversikten

Administrera dina trendregler