Konto- och landsinställningar

För att få fullt utbyte av integrationen mellan modulerna i programmet är all väsentlig information registrerad centralt i databasen.

Alla viktiga Konton och Organisationsnummer registreras under Konton- och landsinställningar tillsammans med Momsnummer, F-skattsedel, Moms, Valuta och Skatt. Detta gör du en gång och inställningarna återspeglas sedan i alla moduler och på relevanta rapporter.

Läs Kontoinformation om hur du lägger in information om konto, bank och kontoinnehavare.

Genom att klicka på Nummerkontroll kan du aktivera nummerkontroll för IBAN-nummer och Momsnummer så att det inte är möjligt att skriva ett felaktigt nummer. Du kan välja mellan Ingen nummerkontroll, Nummerkontroll, varning vid fel eller Nummerkontroll, tillåt inte fel.

Skriv in företagets Organisationsnummer. Markera också om företaget är momspliktig eller inte i rullgardinsmenyn Moms. I fältet Valuta väljer du den valuta som används mest i företagets verksamhet.

Ange om systemet ska Inkludera land i en adress i rullgardinsmenyn nedan. När du ska stänga fönstret blir du tillfrågad om programmet automatiskt ska lägga till moms efter organisationsnumret. Detta är för vissa rapporter påbjudet enligt svensk lag och du bör därför svara Ja på frågan.

Se även:

Företagsinställningar

Kontoinformation