Rapportinstellingen

De rapporten Kengetallen, Resultaat en Balans in het grootboek kunnen bewerkt worden en u kunt nieuwe rapporten aanmaken (rapportinstellingen). Door eigen kolominstellingen te definiëren, kunt u aangeven in welke tijdsintervallen de rapportinstellingen verdeeld moeten worden.

Door op de knop met de drie puntjes aan de rechterzijde van de afrollijst Rapportinstellingen te klikken, worden alle gedefinieerde instellingen in een overzicht weergegeven. Volg de onderstaande werkwijze om rapporten aan te maken of te bewerken.

Zo creëert/bewerkt u een rapportopzet:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Grootboek en kies voor Kengetallen, Resultaat of Balans.
  2. Klik op de knop Rapportinstellingen naast de afrollijst.
  3. Klik op Nieuw of selecteer een bestaand rapport en klik op Bewerken. U kunt dan - regel voor regel - een nieuw rapport opbouwen of bewerken.
  4. Voer in het bovenste veld een Omschrijving in. Dit is de naam van de rapportinstelling in het grootboek.

5. Klik op Nieuw om een nieuwe regel onderaan het rapport toe te voegen. Om een regel midden in een rapport toe te voegen, selecteert u een regel en klikt u op Veld toevoegen.
  6. Voer alle relevante informatie in het venster Regel in.
    Gedetailleerde informatie over het venster Regel vindt u hier.
  7. Klik op OK.
  8. Herhaal de bewerkingen voor alle regels die u wilt aanmaken/aanpassen.
  9. Klik op OK.

Het rapport is nu in de aangepaste vorm beschikbaar via de afrollijst.

U kunt de rapporten ook overbrengen naar andere bedrijfsdatabases:

Klik op Export om de gegevens van een rapport in een bestand op te slaan. Dit bestand kan in een andere bedrijfsdatabase geïmporteerd worden indien u dezelfde rapporten in een andere bedrijfsdatabase wilt gebruiken.

Klik op Import om een bestand met nieuwe rapporten in te lezen. Dit kunnen rapporten zijn die u heeft geëxporteerd uit een andere bedrijfsdatabase of die u heeft gedownload vanaf onze support-website.

Meer informatie:

Nieuwe regel toevoegen

Kengetallen

Resultaat

Balans

Grootboek