Gebruikersinstellingen voor Crediteuren

De gebruikersinstellingen gelden alleen voor u, en hebben geen effect op de andere gebruikers van het programma. Hierdoor wordt het mogelijk om de module dermate in te stellen dat u het meest effectief werkt. U hebt toegang tot de gebruikersinstellingen via Leveranciers, Overzicht, Ouderdomsanalyse en Saldo-overzicht en via het tabblad Module-instellingen in de gebruikersinstellingen.

Er zijn verschillende tabbladen waarin u diverse instellingen kunt definiëren.

Standaard

Op dit tabblad kunt u kiezen uit drie vooraf gedefinieerde instellingen.

Eenvoudig: Vereenvoudigt het venster en geeft alleen de verplichte velden weer.

Normaal: Geeft de standaardwaarden en -functionaliteiten weer.

Uitgebreid: Geeft meer velden en functionaliteiten weer.

Wanneer u één van deze instellingen selecteert, kunt u in de volgende tabbladen bekijken welke velden en functionaliteiten toegankelijk zijn, en deze indien gewenst wijzigen.

Algemeen

Op dit tabblad geeft u aan welke weergave standaard geactiveerd moet worden in de debiteuren-/crediteurenmodule, en welke informatie in de verschillende lijsten worden weergegeven.

Actief venster bij het openen van administratie: Selecteer de weergave die u wenst te zien bij het openen van de module.

Gedetailleerde relatiegegevens: Geeft een extra regel met gegevens van de relatie weer onder het overzicht met transacties.

Totalen: Geeft het totaal voor alle transacties weer onderaan de overzichten met transacties.

Geef een waarschuwing weer wanneer een betaling in het grootboek wordt verwerkt: Wanneer u een betaling via Crediteuren registreert, zal een waarschuwingsbericht worden weergegeven voor de betaling wordt geboekt in het grootboek. Indien deze optie niet is geselecteerd, zal de waarschuwing niet worden weergegeven. Meer informatie vindt u in Boeken van betalingen in debiteuren-/crediteurenadministratie.

Overzicht

Op dit tabblad geeft u de instellingen aan die van toepassing zijn op de transacties in het debiteuren-/crediteurenoverzicht.

Geavanceerde filteropties weergeven: Activeert extra opties in het debiteuren-/crediteurenoverzicht.

Selectievenster weergeven voor het overzicht wordt geopend: Geeft u de mogelijkheid een selectie te maken voordat het overzicht met debiteuren-/crediteurentransacties wordt geopend.

Klik op 'Bijwerken' voor de lijst met de gewijzigde criteria wordt bijgewerkt.: Indien u een grote hoeveelheid aan gegevens hebt, dient u deze optie in te schakelen. Dit zal het maken van de selectie aanzienlijk versnellen.

Kolominstellingen: Geef de kolommen aan die in het debiteuren-/crediteurenoverzicht weergegeven worden.

Sorteren op: Het debiteuren-/crediteurenoverzicht wordt geopend met de hier aangegeven sortering.

Instellingen voor de weer te geven selectie: Door op deze knop te klikken opent u een venster waarin u kunt aangeven welke opties toegankelijk moeten zijn in de afrollijsten. U kunt verschillende mogelijkheden aangeven, afhankelijk of de transacties openstaande of gesloten transacties betreft.

Leveranciers

Op dit tabblad geeft u de instellingen aan die bepalen hoe het Leveranciersoverzicht zal worden weergegeven.

Kolominstellingen: Hier selecteert u de kolommen die u in het klantenoverzicht wilt weergeven.

Sorteren op: Het debiteuren-/crediteurenoverzicht wordt geopend met de hier aangegeven sortering.

Ouderdomsanalyse

Op dit tabblad geeft u de instellingen aan die bepalen hoe de Ouderdomsanalyse zal worden weergegeven.

Tijdvakken in de ouderdomsanalyse: Hier geeft u de indeling aan voor de op ouderdom gespecificeerde weergave; de standaardindeling is 30, 60 en 90 dagen, maar u kunt de grenswaarden anders instellen.

Details

Op dit tabblad geeft u instellingen aan die van toepassing zijn voor de graad van detail in het uitgebreide debiteuren-/crediteurenoverzicht en op welke manier het overzicht gesorteerd moet worden.

Kolominstellingen: Hier selecteert u de kolommen die u in het uitgebreide overzicht wilt weergeven.

Sorteren op: Het uitgebreide debiteuren-/crediteurenoverzicht wordt geopend met de hier aangegeven sortering.

Meer informatie:

Crediteurenoverzicht

Leveranciers

Crediteurenoverzicht

Ouderdomsanalyse

Saldo-overzicht