Intracommunautaire prestaties, periodieke rapportage

Indien u goederen of diensten verkoopt aan een btw-plichtige ondernemer in een ander EU-land, bent u verplicht periodiek een elektronische opgave te doen van uw intracommunautaire prestaties. Het rapport hiervoor kunt u vanuit de rapportmodule van het systeem afdrukken, en bevat een overzicht van de klanten binnen de EU aan wie u goederen en diensten hebt geleverd, gedurende de gekozen periode. Meer informatie over deze opgave kunt u vinden op www.belastingdienst.nl.

U kunt het rapport Intracommunautaire prestaties, periodieke rapportage afdrukken door te kiezen voor Bestand - Afdrukken - Administratie. Het rapport bevat aparte kolommen om onderscheid te maken tussen de waarde van de goederen en van de diensten. Tot 1 januari 2010 hoeft u alleen de waarde van goederen te rapporteren. Derhalve zal, wanneer u een periode voor 1 januari 2010 kiest voor de rapportage, automatisch alleen de levering van goederen zijn opgenomen (de ICL aangifte).

Bij het afdrukken van het rapport Intracommunautaire prestaties, periodieke rapportage wordt een XML-bestand automatisch geëxporteerd naar C:\Documents and Settings\User\My Documents\Mamut\VAT\OutBox, waar "User" staat voor de gebruikersnaam geregistreerd in het besturingssysteem. U kunt het aangemaakte XML-bestand elektronisch versturen met behulp van Mamut e-BTW module.

Let op! Om het XML-bestand aan te maken moet u kiezen voor Printer in de afrollijst bij Versturen naar in de Rapportmodule alvorens u op Afdrukken klikt.

Meer informatie:

Een rapport afdrukken