Een rapport afdrukken

Een rapport "afdrukken" betekent hier een rapport overbrengen. Tijdens de wizard kunt u zelf aangeven naar welk medium het rapport "afgedrukt" dient te worden, bijvoorbeeld naar een printer of e-mail.

In de gebruikersinstellingen voor rapporten kunt u de standaard printerinstellingen definiëren. Meer informatie vindt u in Gebruikersinstellingen voor Rapporten.

Zo drukt u een rapport af:

1. Open de rapportmodule. Meer informatie over de rapportmodule vindt u in Over de rapportmodule.
  2. Selecteer het rapport dat u wilt afdrukken.
  3. Kies de rapportsoort Bedrijfsdatabaserapporten of Systeemrapporten.
  4. Geef aan welke sortering (Sorteren op) u wilt in het rapport.
  5. Selecteer naar welk medium u het rapport wilt afdrukken onder Verzenden naar. U kunt kiezen tussen Afdrukvoorbeeld, Tabel, Printer, Bestand, Fax, HTML, E-mail, PDF, RTF of Digipoort.
    Let op! Als u Digipoort selecteert wordt het rapport verzonden zodra u op Afdrukken klikt.
  6. Klik op Afdrukken. Afhankelijk van welk rapport u afdrukt, zult u nu een selectie kunnen maken van de gegevens die u in het rapport wilt opnemen.

Het gekozen rapport werd afgedrukt naar het opgegeven medium.

Let op! Wanneer u rapporten hebt bewerkt, kunt u kiezen of u het systeemrapport (welke met het systeem wordt geleverd) of het bedrijfsdatabaserapport (het door u bewerkte rapport) wenst af te drukken. In de gebruikersinstellingen kunt u aangeven welke van deze keuzes standaard geselecteerd dient te zijn bij het afdrukken van rapporten. U vindt de bewerkte versie van het rapport dus onder dezelfde naam als het systeemrapport, maar u kiest als rapportsoort bedrijfsdatabaserapport.

Tip! U kunt Resultaat en Balans, op basis van boekstukken geregistreerd in het inboeken, bekijken voordat u deze naar het grootboek overbrengt. U kiest de bron voor afdrukken in het keuzeoverzicht in de rapportmodule, waar u kunt kiezen tussen Grootboek, Inboeken of beiden.

Meer informatie:

Over de rapportmodule

Gebruikersinstellingen voor Rapporten

Selectie