Back-up maken

Zo maakt u een back-up:

1. Ga naar Bestand - Back-up - Back-up maken.

2. Selecteer het type back-up dat u wilt maken en klik op Volgende. Meer informatie over de verschillende typen back-ups vindt u hier.

3. Vul een passende Beschrijving voor de back-up in het bijbehorende veld in of kies een voorgedefinieerde beschrijving uit de afrollijst.

Het Bestandspad wordt voorgesteld op basis van de instellingen voor back-ups. Overschrijf eventueel het bestandspad door op de zoekknop te klikken, indien u de back-up niet op de voorgestelde locatie wenst op te slaan.

Selecteer Bescherm uw back-up met een wachtwoord indien u een wachtwoord wilt gebruiken. Het wachtwoord moet dan opgegeven worden om de back-up te kunnen terugzetten.

1. Klik op Volgende om de back-up te maken. Nadat de back-up is voltooid krijgt u hiervan een bevestiging.

2. Klik op Voltooien om de wizard af te sluiten.

De back-up wordt op de aangegeven locatie opgeslagen. Tevens wordt direct een test uitgevoerd om te controleren dat de back-up correct is aangemaakt.

Let op! Het maken van de back-up kan veel tijd in beslag nemen. U krijgt een bericht wanneer de back-up is voltooid, waar deze is opgeslagen en welke bedrijfsdatabases en bestanden deze bevat.

Meer informatie:

Verschillende typen back-ups

Back-up voor de boekhouder

Back-up terugzetten

Instellingen voor back-up

Over back-ups