Follow-up activiteiten aanmaken

De modules Relatie, Verkoop, Inkoop, Logistiek en Administratie bevatten een aantal processen die kunnen worden geactiveerd en dan automatisch follow-up activiteiten genereren. U bepaalt zelf voor welke processen u het genereren van follow-up activiteiten wilt activeren. Het overzicht van de follow-up activiteiten die u kunt activeren vindt u via Beheer - Activiteit - Follow-up activiteiten.

In het hele programma komt u dialoogvensters tegen nadat u een oproepproces voor een follow-up activiteit hebt uitgevoerd. Daarin wordt u gevraagd of u een follow-up activiteit wilt aanmaken. Als u dit venster niet meer wilt laten weergeven, selecteert u de optie Deze melding niet meer weergeven. Deze instelling kan ook worden aangepast bij het bewerken van follow-up activiteiten.

Denk goed na voordat u bepaalt voor welke processen een automatische follow-up activiteit genereren. Probeer na te gaan welke functionaliteiten u regelmatig gebruikt in het programma en in welke mate hiervoor follow-up nodig is. Als u te veel follow-up activiteiten activeert, kan uw activiteitenlijst al snel overvol raken, waardoor deze onoverzichtelijk wordt.

Een voorbeeld van een situatie waarin een follow-up activiteit handig kan zijn, is de facturering. U stelt de follow-up activiteiten dan zo in dat ze beginnen op de vervaldatum van de factuur of op een andere geschikte startdatum. De activiteit kan u er bijvoorbeeld aan herinneren dat u moet controleren of de factuur al is betaald.

Door een proces te selecteren en vervolgens op Bewerken te klikken kunt u follow-up activiteiten activeren of deactiveren. Ook kunt u standaardwaarden voor nieuwe activiteiten die automatisch moeten worden aangemaakt invoeren. Als u Deze melding niet meer weergeven selecteert, krijgt u geen meldingen meer waarin u wordt gevraagd of u een follow-up activiteit voor dit proces wilt aanmaken.

In het venster Follow-up activiteit voor ieder proces kunt u de starttijd waarop een activiteit moet beginnen, prioriteit, type, status en verantwoordelijke bewerken. In het veld Notitie kunt u meer gedetailleerde informatie vastleggen en u kunt desgewenst kiezen voor Activiteit openen bij aanmaken. Dit biedt de mogelijkheid om direct na het aanmaken meer informatie over elke activiteit vast te leggen.

Let op! De instellingen voor hoe en wanneer follow-up activiteiten worden aangemaakt, gelden per bedrijfsdatabase. Vergeet ook niet dat de standaardwaarden voor een follow-up activiteit de gebruikersinstellingen voor de activiteit zullen opheffen.

Meer informatie:

De activiteitenlijst