Naar PDF-formaat kopiëren

Indien gewenst kunt u documenten die in Microsoft Office zijn aangemaakt kopiëren naar PDF-formaat, zodat deze met Acrobat Reader gelezen kunnen worden. Het voordeel met het PDF-formaat is dat de inhoud van het document niet kan worden bewerkt, wat voordelig kan zijn bij het versturen van bijvoorbeeld offertes.

Een andere reden om documenten naar PDF te converteren is dat veel bedrijven restricties hebben op de bestandstypen die binnen het netwerk mogen worden geopend. PDF-bestanden worden door de meesten als veilig beschouwd en kunnen daarnaast in elk type besturingssysteem worden geopend.

Tip! PDF staat voor Portable Document Format en het formaat kan op alle computers waarop Acrobat Reader is geïnstalleerd, worden geopend.

De knop Naar PDF-formaat kopiëren is te bereiken via zowel de documentenlijst als de documentenkaart.

Zo kopieert u een document naar PDF-formaat:

1. Selecteer in het documentenoverzicht het document dat u wilt kopiëren.
  2. Klik op Naar PDF-formaat kopiëren.

3. Sluit de nieuwe documentenkaart voor het bestand in PDF-formaat af en sla de wijzigingen op.

Het PDF-bestand is nu beschikbaar in de documentenlijst, met de extensie .pdf.

Let op! De knop Naar PDF-formaat kopiëren is alleen beschikbaar als het document is aangemaakt.

Tip! U kunt verschillende items van het systeem naar e-mail afdrukken, zoals een offerte of een factuur. Het programma zal automatisch een bijlage in PDF-formaat aan de e-mail toevoegen.

Meer informatie:

Documentenoverzicht

Eigenschappen voor de documentenkaart

Over documenten