Aandachtsgebieden op het bureaublad

De aandachtsgebieden aan de linkerkant van het bureaublad bieden u snel toegang tot een groep functionaliteiten die op logische wijze met elkaar samenhangen. Als u bijvoorbeeld in het linkermenu op Relatiebeheer klikt, worden in het hoofdvenster knoppen weergegeven voor de diverse functionaliteiten in de module. Deze zijn gerangschikt zodat ze een visuele weergave zijn van de processtroom binnen de module. Wanneer u op een knop klikt, wordt het betreffende modulevenster geopend.

In de gebruikersinstellingen kunt u aangeven welke aandachtsgebieden actief moeten zijn wanneer u zich aanmeldt, zodat u directe toegang hebt tot de functionaliteiten die u het meest gebruikt. In de gebruikersinstellingen biedt het bureaublad ook mogelijkheden voor extra informatie als u een hoge schermresolutie hebt (1024x768 en hoger) hebt. Meer informatie over deze mogelijkheid vindt u in Gebruikersinstellingen voor Bureaublad.

De knoppen die de processtroom in het hoofdvenster weergeven, fungeren als snelkoppelingen naar de diverse functionaliteiten. De weergegeven knoppen zijn afhankelijk van uw licentie en de functionaliteiten waar u toegang tot hebt.

Onder de processtroom vindt u informatiestromen, knoppen/snelkoppelingen naar andere functionaliteiten en een door u aan te passen "Mijn functionaliteiten"-knop met extra snelkoppelingen. U bepaalt zelf welke informatiestromen en knoppen in elk aandachtsgebied weergeven moeten worden.

Meer informatie over de diverse aandachtsgebieden. Klik op het pictogram voor meer informatie.

Ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is een gestructureerde beschrijving van uw plannen om een eigen onderneming op te starten.

Administratie

Alle boekhoudprocessen bij elkaar in één omgeving.

Mijn bureaublad

Hier kunt u uw bureaublad aanpassen met de gewenste informatiestromen en knoppen.

Project

Follow-up van projecten met urenregistratie, winst- en verliesrekeningen, projectinkoop, documenten en gekoppelde activiteiten.

Status

Onder status kunt u aangeven over welke omgeving u een snel statusoverzicht wilt.

Beheerder

Bureaublad van de systeembeheerder met links naar onder andere gebruikersadministratie en back-ups.

E-commerce

Ontwerp uw website en verkoop artikelen in uw webshop.

Relatiebeheer

Hier vindt u hulpmiddelen voor het relatiebeheer.

Aanbiedingen van Mamut

Hier vindt u actuele aanbiedingen van Mamut en onze samenwerkingspartners.

Verkoop

Hier zijn de meest gebruikte functionaliteiten samengebracht voor mensen die werkzaam zijn in de verkoop.

Mamut StartBedrijf

Mamut StartBedrijf is een compleet ondernemersprogramma dat u ondersteunt bij het plannen en opzetten van uw eigen bedrijf.

Urenregistratie

Als u per uur factureert, is de urenregistratie essentieel voor de documentatie van de factureringsgrondslag en voor het doorfactureren van uw klanten.

Mamut Information Desk

In het programma vindt u een nieuwskanaal dat u via internet op de hoogte houdt met onder andere informatie, nieuws en gebruikerstips die direct verband houden met uw programma en werkterrein.

Inkoop

Onder het aandachtsgebied inkoop vindt u snelkoppelingen naar het gehele inkoopproces.

Mamut Supportcenter

Via het Mamut Supportcenter kunt u contact opnemen met onze afdeling Support door een supportaanvraag in te dienen. Ook kunt u naar antwoorden op uw vragen zoeken in onze artikeldatabase.

Artikel & magazijn

Bijhouden van het artikelregister, prijzen en de magazijnvoorraad en snel overzicht van te leveren orders.

Introductie in Mamut

Hier vindt u een korte introductie over Mamut. Totdat u een licentie hebt van Mamut wordt deze pagina automatisch weergegeven als u het programma opstart.

Bank

Alle bankfunctionaliteiten in één omgeving plus informatiestromen met cashflow en saldo.

Indien gewenst kunt u de optie Geef knoppen voor modules weer in plaats van aandachtsgebieden in het linkermenu selecteren in de gebruikersinstellingen voor het bureaublad. Als u deze optie selecteert, worden op het bureaublad moduleknoppen weergegeven waarmee u rechtstreeks naar een module kunt gaan, in plaats van aandachtsgebiedknoppen, waarmee u naar een groep functionaliteiten gaat. Hiermee fungeert het linkermenu als een rechtstreekse snelkoppeling naar één bepaalde module.

Meer informatie:

Inhoud van een aandachtsgebied op het bureaublad bewerken

Gebruikersinstellingen voor bureaublad

Over het bureaublad