Update website

Nadat u de inhoud van de website hebt bewerkt met behulp van de functionaliteit Website bewerken of de toegangsrechten voor gebruikers hebt aangepast bij de wachtwoordinstellingen, moet u de website op de server van Mamut bijwerken of uploaden. De wijzigingen zullen pas van kracht zijn wanneer u deze procedure hebt uitgevoerd.

Een normale update zal uitsluitend de wijzigingen aan uw website naar de server overbrengen. Maar omdat u beperkte opslagruimte hebt, raden wij u aan om regelmatig een volledige update uit te voeren (zie punt 3). Dat zorgt ervoor dat al uw gegevens op de server worden gewist en uitsluitend de gegevens die van belang zijn voor uw website worden overgenomen.

Zo voert u een update van de website uit:

1. Start de update via Beheer - E-commerce - Update website. Het systeem controleert automatisch of er nieuwe of gewijzigde ontwerpsjablonen beschikbaar zijn op de server. Indien dit het geval is, zult u hiervan een bericht krijgen. Download de nieuwe/gewijzigde sjablonen zoals hieronder beschreven, en start de update van de website opnieuw.
  2. Selecteer de website(s) die u wilt bijwerken.
    Indien u grote wijzigingen heeft aangebracht, raden wij u aan om ook Volledige bijwerking te selecteren om hetgeen er op de server ligt te overschrijven.
  3. Klik op Bijwerken.
    Het programma zal nu de bijgewerkte website genereren, de gegevens comprimeren en overbrengen naar uw opslagruimte op de server.
  4. Klik op Ga naar website of klik op de link van de website zoals aangegeven in de ontvangen e-mail.
  5. Controleer dat de inhoud is zoals u dat wenst. Indien u niet tevreden bent, doorloop dan de routine Beheer website of Website-instellingen om de fouten te corrigeren en voer de update nogmaals uit.

Uw website is nu bijgewerkt met de doorgevoerde wijzigingen.

Tip! Indien u geen veranderingen ziet nadat u de website hebt bijgewerkt, kunt u [CTRL] ingetoetst houden en een aantal keer [F5] intoetsen om het venster te verversen.

Nieuwe en gewijzigde ontwerpsjablonen

Regelmatig kunnen wij u nieuwe en gewijzigde ontwerpsjablonen aanbieden. Het programma zoekt hier automatisch naar wanneer u ervoor kiest om uw website te bewerken, een voorbeeldweergave wilt zien of een update uitvoert, via Beheer - E-commerce - Website bewerken/Voorbeeld van uw website/Update website. U krijgt een bericht indien nieuwe en gewijzigde ontwerpsjablonen gevonden zijn.

Zo download u de nieuwe en gewijzigde ontwerpsjablonen:

1. Klik OK in het bericht dat er nieuwe/gewijzigde sjablonen beschikbaar zijn. De wizard voor de update wordt geopend, waar u meer informatie vindt over de update.
  2. Klik op Volgende om het downloaden te starten.

Let op! Het is niet mogelijk om de website te bewerken, een voorbeeld te bekijken of een update uit te voeren tot het downloaden is voltooid. U kunt de wizard afbreken door op Annuleren te klikken, maar dit zal tevens het proces dat u aanvankelijk wilde uitvoeren, afbreken.
  3. Zodra de update is voltooid zult u hiervan bericht ontvangen. Klik OK.

De nieuwe ontwerpsjablonen zullen nu beschikbaar zijn op het tabblad Ontwerp bij Website bewerken.

Meer informatie:

Aan de slag met uw website

Website bewerken

Websitegegevens ophalen