Instellingen Webshop

Op dit tabblad geeft u de instellingen aan voor bijvoorbeeld hoe de prijzen in uw webshop moeten worden weergegeven. Onderaan het venster bij Voorbeeld ziet u hoe de verschillende indelingen zullen worden weergegeven.

Prijzen

Voorvoegsel prijs: Hier wordt de valutacode uit de bedrijfsinstellingen (Beheer - Instellingen - Bedrijf - Bedrijfsgegevens) voorgesteld. Dit kunt u naar eigen wens veranderen in "Euro", ”£” en dergelijke. Indien u de valutacode als achtervoegsel wenst, dan kunt u dat aangeven in het veld Achtervoegselprijs.

Incl. btw / excl. btw: Bepaal of de prijzen als bruto- of nettobedragen worden weergegeven. Indien u zakelijke klanten hebt, is het normaal om de prijzen zonder btw weer te geven, aangezien zij de btw kunnen terugvorderen. Voor consumenten wordt verwacht dat de prijzen inclusief btw zijn.

Aantal decimalen: Geef aan met hoeveel decimalen de prijzen moeten worden weergegeven. Naarmate de prijzen per stuk hoger worden, is het gebruikelijk om prijzen zonder decimalen weer te geven. De afgeronde prijzen zullen ook naar de order worden overgebracht.

Soort afronding: Indien u de prijzen als hele bedragen wilt weergeven, zullen ook orders uit de webshop worden afgerond. Dit kunt u geheel onafhankelijk van de instellingen in de Order/Factuurmodule instellen.

Achtervoegsel prijs: Dit kunt u naar eigen wens veranderen in "Euro", ”£” en dergelijke. Indien u voor een prijs zonder decimalen kiest, kunt u ",-" aan de prijs toe te voegen. Indien u de valutacode ook als een voorvoegsel wenst, kunt u beide gebruiken.

Korting op artikelen in de webshop: Hier kunt u een algemene korting aangeven voor de artikelen die verkocht worden in de webshop.

Artikellijst

Hier definieert u hoe de artikellijst in uw website eruit moet zien.

Keuze voor weergave incl./excl. btw in artikellijst: Selecteer deze optie indien u de bezoekers van de webshop zelf de mogelijkheid wilt geven om de prijzen inclusief of exclusief btw te zien in de artikellijst.

Maximum breedte in artikellijst: In het veld voor Pixels kunt u de gewenste afbeeldingsbreedte invoeren. Alle artikelafbeeldingen in de artikellijst zullen dezelfde afbeeldingsbreedte krijgen, terwijl de afbeeldingen op de artikelpagina's de originele grootte hebben. De standaardbreedte is 100 pixels.

Maak een artikelpagina aan voor alle artikelen: Selecteer deze optie indien u een artikelpagina voor elk artikel in de artikellijst wenst aan te maken. Door middel van een link in de artikellijst kan uw bezoeker de artikelpagina openen.

Prijs weergeven: U kunt aangeven of en onder welke voorwaarden artikelprijzen in de webshop worden weergegeven. Selecteer bijvoorbeeld Alleen wanneer ingelogd om de prijzen alleen weer te geven voor klanten die zijn ingelogd.

Voorkom verkoop als het artikel is uitverkocht: Selecteer deze optie indien u het onmogelijk wilt maken dat uw klanten artikelen in de webshop kopen die zijn uitverkocht.

Klantcommunicatie

Hier geeft u de correcte voorwaarden aan wat betreft het automatisch verzenden van e-mails naar uw klanten wanneer een order is gewijzigd. Daarnaast definieert u de standaard e-mailadressen die worden gebruikt voor communicatie vanaf de website/webshop, orderbevestigingen en activiteiten.

Houd er rekening mee dat u een speciale licentie nodig hebt om toegang te hebben tot deze functionaliteit.

Overig

Grafische magazijnstatus: U kunt drie soorten iconen kiezen voor de weegave van de voorraadstatus in de webshop. Om de voorraadstatus weer te geven, dient u dit aan te geven op het tabblad Webshop in het artikelregister.

Formaat voor automatisch gegenereerde e-mails: In sommige gevallen kan het voorkomen dat e-mails die verstuurd worden vanuit de webshop worden opgevangen door een spam-filter, of dat de ontvanger vanwege bepaalde redenen geen HTML in e-mail toestaat. Hier kunt u aangeven of u een PDF-bijlage, een HTML-bijlage of de HTML direct als de inhoud wilt versturen. U kunt er ook voor kiezen om uw bedrijfslogo in deze berichten weer te geven. Een voorbeeld van deze berichten kunnen orderbevestigingen zijn. Om deze functionaliteit te activeren selecteert u het logo vis Beheer - E-commerce - Website bewerken - Informatie over het bedrijf - Koptekst.

Minimum aankoopbedrag: Wanneer de klant in de webshop naar de kassa gaat, wordt er gecontroleerd of de inhoud in de winkelwagen het minimumbedrag overstijgt. De klant krijgt bericht indien het aankoopbedrag te klein is.

Voor artikelen met varianten: Selecteer deze optie indien u een link naar de variantkeuze wenst weer te geven in de artikellijst.

Meer informatie:

Website-instellingen

Aan de slag met uw website

Bedrijfsinstellingen - Bedrijfsgegevens

Koptekst

Mamut Enterprise Variant