Inkoop op basis van voorraad

Inkoop op basis van voorraad is een van de vier alternatieven om de basis te bepalen voor de inkoop van artikelen met behulp van de inkoopwizard.

De wizard wordt gestart vanuit het inkoopvenster. Klik op de pijl naast de knop Nieuw, en kies voor Nieuwe inkoop aanmaken met behulp van de inkoopwizard. U kunt de inkoopwizard tevens vanuit het bureaublad openen.

Stap 1

In dit venster maakt u een selectie van de artikelen die ingekocht moeten worden.

Inkoop gebaseerd op huidige voorraad - houdt in dat de selectie van artikelen gebaseerd wordt op de huidige voorraad. De niveauwaarden voor de alternatieven voor ieder artikel zijn aangegeven in het artikelregister op het tabblad magazijn.

De optie "Artikelen met beschikbaar aantal minder dan" heeft de volgende opties:

Zodra de selectie is gemaakt kunt u aangeven of de inkoop Alle artikelen, artikelen van Eén leverancier, of alle artikelen in een bepaalde Artikelgroep, geldt.

Klik op Volgende.

Stap 2

In dit venster selecteert u het Basisaantal dat voor elk artikel ingekocht zal worden. De niveauwaarden voor deze alternatieven worden per artikel in het artikelregister bepaald.

Klik op Volgende.

Stap 3

Deze stap wordt alleen weergegeven als u artikelen van Eén leverancier gekozen hebt in stap 1. U ziet een lijst met alle leveranciers. Selecteer de betreffende leverancier voor de inkoop.

Klik op Volgende.

Stap 4

U hebt nu de selectie gemaakt en alle instellingen bepaald voor het inkoopvoorstel. Klik op Voltooien om de selectie/instellingen uit te voeren, en om naar het venster Artikelen die ingekocht moeten worden te gaan.

Let op! Als u op Annuleren klikt, worden de instellingen voor de selectie niet opgeslagen.

Meer informatie:

Artikelen die ingekocht moeten worden

Inkoopwizard

Inkoop op basis van niet-geleverde verkooporders

Inkoop op basis van bepaalde artikelen/artikelgroepen

Inkoop op basis van een leverancier