Selectie: Voorbeeld van geavanceerde selectie

U wilt relaties selecteren, die in Nederland wonen en die als status Klant of Bijna rond hebben.

Stap 1: Specificeer dat u een selectie van relaties, die in Nederland wonen, wenst

1. Ga naar Beheer - Relatie - Relatiebeheer en klik op Filterinstellingen.

2. Klik op Nieuw (de onderste knop Nieuw) op het tabblad Geavanceerd.

1. Klik eerst op het plusteken (+) links van Relatie, vervolgens op het plusteken links van Adres. Selecteer Land en klik op Volgende.

2. Als u alleen relaties met een adres in Nederland wenst - onafhankelijk van de status als klant of bijna rond, selecteert u en bij Bewerkingsteken op het tabblad Standaard.

Uit de afrollijst Voorwaarden kiest u voor 'is gelijk aan’ (=) en vervolgens selecteert u Nederland uit de afrollijst bij Waarde.

3. Klik op OK.

U ziet dat uw geregistreerde criterium in het overzicht op het tabblad Geavanceerd is opgenomen.

Stap 2: Specificeer dat u een selectie van relaties met de status "Klant" wenst

1. Klik op Nieuw op het tabblad Geavanceerd.

2. Klik op het plusteken (+) links van Relatie en selecteer de Status uit de lijst. Klik op Volgende.

3. Klik op het tabblad Uitgebreid indien u de haakjes moet gebruiken, die hier beschikbaar zijn. Kies en bij Bewerkingsteken omdat het een selectie geldt in combinatie met het eerste criterium dat u registreerde (Nederland).

4. Kies het haakje ( uit de afrollijst Haakje openen. Dit doet u omdat dit selectiecriterium zich groepeert met een ander, bijvoorbeeld: de relatie kan de status (Klant of Bijna rond) hebben.

5. Kies is gelijk aan = uit de afrollijst bij Voorwaarden en Klant uit de afrollijst bij Waarde.

1. Selecteer (Geen) uit de afrollijst bij Haakje sluiten omdat het selectiecriterium nog niet voltooid is.

2. Klik op OK.

Het criterium is ook opgenomen op het overzicht op het tabblad Geavanceerd.

Stap 3: Specificeer dat u een selectie van relaties met de status ”Bijna rond” wenst

1. Klik op Nieuw op het tabblad Geavanceerd.

2. Klik op het plusteken (+) links van Relatie en selecteer de Status uit de lijst. Klik op Volgende.

3. Ga naar het tabblad Uitgebreid. Kies of bij Bewerkingsteken omdat het aangemaakte criterium het vorig criterium uitsluit (relaties met status Klant).

4. Selecteer (Geen) uit de afrollijst Haakje openen omdat dit criterium een deel uitmaakt van het vorige.

5. Kies is gelijk aan = uit de afrollijst bij Voorwaarden en Bijna rond uit de afrollijst bij Waarde.

6. Kies het haakje ) uit de afrollijst bij Haakje sluiten om het criterium klant/bijna rond te voltooien.

7. Klik op OK en u ziet dat uw geregistreerd criterium nu in het overzicht op het tabblad Geavanceerd is opgenomen, samen met de twee eerste criteria.

Tip!
    U kunt de selectie opslaan voor later gebruik. Klik op Opslaan in de werkbalk voordat u verder gaat naar de volgende stap en geef een naam en omschrijving op voor de selectie.

8. Klik OK.

Het relatieregister zal alleen relaties weergeven met het adres in Nederland en de status klant of bijna rond. De selectie ziet er als volgt uit: Nederland + (Klant of Bijna rond).

Let op! Het veld Status werd in dit voorbeeld tweemaal gebruikt om twee verschillende statussen aan te geven. U hebt deze mogelijkheid alleen op het tabblad Geavanceerd. Geeft u de Status aan op het tabblad Relatiebeheer, dan kunt u slechts één status aangeven voor de selectie.

Meer informatie:

Selectie: voorbeeld van geavanceerde selectie 2

Geavanceerde selectie

Selectie opslaan