Video gebruiken

Video-bestanden worden vaak gebruikt op het internet. Het is mogelijk dat u een applicatie (zogenaamde Plugin-programma) dient te installeren voordat u een videobestand in uw webbrowser kunt afspelen.

Zo gebruikt u video op uw website:

1. Log in als beheerder.

2. Ga naar de locatie of artikel waar u een video wenst toe te voegen.

3. Selecteer het gewenste videoformaat uit de afrollijst in het beheerdersmenu.

4. Klik op Hier aanmaken.

5. Voer de volgende informatie in:
    Naam
    : De naam van de video.
    Omschrijving
    : Een beschrijving van de video.
    Bestand
    : Upload de video door op Bladeren te klikken en het betreffende bestand te selecteren.

6. In het veld Bestand kunt u tevens de Breedte en Hoogte van de video opgeven indien u niet de standaardgrootte wenst te gebruiken. Tevens kunt u de kwaliteit van de video opgeven.

7. Selecteer de optie Autoplay indien u wenst dat de video automatisch start, en selecteer Loop indien u wenst dat de video continue wordt herhaald.

8. Klik op Publiceren.

De video is nu toegevoegd aan uw website.

Zo past u een video aan:

1. Ga naar de video waarvan u de informatie wenst te wijzigen.

2. Klik op Bewerken in het beheerdersmenu.

3. Voer de gewenste wijziging uit.

Klik op Publiceren om de wijzigingen op te slaan.

Zo verwijdert u een video:

1. Ga naar de video die u wenst te verwijderen.

2.  Klik op Verwijderen in het beheerdersmenu.

De video is nu verwijderd.

Meer informatie over het gebruik van Microsoft Silverlight vindt u hier.

Meer informatie:

Video media

Microsoft Silverlight gebruiken

De componenten in Mamut eZ Publish