Gebruikersaccount aanmaken

Als beheerder kunt u vanuit het Configuratiescherm een Mamut eZ Publish gebruikersaccount aanmaken.

Zo maakt u een gebruikersaccount aan:

1. Ga naar Configuratiescherm - Gebruikersaccounts.

2. Selecteer Gebruiker uit het Mamut eZ Publish menu en klik op Hier aanmaken.

3. Voer de gebruikersnaam, het wachtwoord, e-mailadres, handtekening en afbeelding in.

4. Klik op Publiceren.

5. Vanuit de gebruikerslijst kunt u nu de rollen toekennen welke de toegang tot de website bepalen. Selecteer de gewenste rol uit de afrollijst:

Forumbeheerder
    : Selecteer deze optie en klik op Nieuwe rol toevoegen om de gebruiker de verantwoordelijkheid als forumbeheerder te geven. Meer informatie vindt u hier.
    Redacteur
    : De rol redacteur geeft de gebruiker toegang om op gespecificeerde onderdelen van de website inhoud toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Klik op Nieuwe rol toevoegen, selecteer het onderdeel van de website waarvoor deze rol moet gelden (u kunt één onderdeel/item per keer selecteren) en klik op Selecteren. Gebruik de pijlknop bovenaan de lijst om naar een hoger niveau van de structuur te bladeren. Meer informatie vindt u hier.

6. Herhaal stap 5 indien u toegang tot meerdere onderdelen wenst toe te kennen. U kunt tevens de toegang verwijderen door de betreffende onderdelen te selecteren en op de knop Verwijder de geselecteerde rollen te klikken.

De gebruiker is geregistreerd en heeft toegang tot de gespecificeerde onderdelen.

Meer informatie:

Gebruikers en inloggen

Configuratiescherm

Aan de slag met forum