Systeemrekeningen

Het systeem vereist een aantal rekeningen met speciale eigenschappen.

Meerdere modules in Mamut Business Software genereren automatische boekingen in de financiële administratie. Deze boekingen worden direct in het grootboek verwerkt. De systeemrekeningen bepalen op welke grootboekrekeningen dergelijke transacties geboekt zullen worden.
Het programma wordt geleverd met reeds ingestelde systeemrekeningen, aangepast aan het rekeningschema. U kunt deze ook zelf aanpassen in de administratieve instellingen.

Meer informatie over systeemrekeningen in de administratieve instellingen vindt u in Administratieve instellingen.

Houd er rekening mee dat verschillende instellingen van belang zijn voor automatische boekingen:

Meer informatie:

Administratieve instellingen: Systeemrekeningen

Rekeningschema