Administratieve instellingen: Systeemrekeningen

Meerdere modules in Mamut Business Software genereren automatische boekingen in de financiële administratie. De systeemrekeningen bepalen op welke grootboekrekeningen dergelijke transacties geboekt worden.

Uit de afrollijst Rekeninggroep kunt u een rekeninggroep selecteren en zien welke rekeningen gebruikt worden voor automatische boekingen in de betreffende module. U kunt ook in de kolom Rekening klikken en een rekening overschrijven.

Omschrijving van rekeninggroepen

De verschillende rekeninggroepen verwijzen naar de volgende modules, die automatische transacties genereren:

Factuur geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij automatische transacties gegenereerd door de Order/Factuurmodule.

Inkoop geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij transacties, die automatisch gegenereerd worden door de Inkoopmodule.

Debiteur/Crediteur geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij transacties, die automatisch gegenereerd worden in de Debiteuren-/Crediteurenmodule.

Valuta geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij transacties, die automatisch gegenereerd worden wanneer u uw Valuta op een valutarekening bij de bank zet.

Btw geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij transacties, die automatisch gegenereerd worden voor de Periodieke btw-afrekening.

Resultaat geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij het Gedeeltelijk afsluiten van het boekjaar.

Kassa geeft de rekeningen aan die gebruikt worden bij automatische transacties in Mamut Kassa.

Meer informatie:

Systeemrekeningen

Administratieve instellingen

Order/Factuurregister

Over de inkoopmodule

Over debiteuren-/crediteurenadministratie

Periodeafsluiting

Boekjaar gedeeltelijk afsluiten

Instellingen dagboeken

Betaling