Wizard voor het beheer van toegangsprofielen

Bij het beheer van toegangsprofielen geeft u aan tot welke functionaliteiten van het programma een gebruiker toegang moet hebben. Dit doet u door een toegangsprofiel aan te maken met bepaalde gebruikersrechten, waaraan u vervolgens één of meerdere gebruikers koppelt. Met behulp van de wizard voor het beheer van toegangsprofielen kunt u nieuwe toegangsprofielen aanmaken, aangepaste profielen bewerken en verwijderen, en gebruikers koppelen aan een toegangsprofiel.

Bij het aanmaken van een nieuw toegangsprofiel kunt u een bestaand profiel als basis gebruiken. U kunt bijvoorbeeld één van de, door het systeem vooraf gedefinieerde, toegangsprofielen gebruiken en daarin eventueel aanpassingen maken.

Zo maakt u een toegangsprofiel aan:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Beveiliging - Beheer toegangsprofielen.
  2. Selecteer Toegangsprofiel aanmaken.
  3. Klik op Volgende.
  4. Voer de gewenste naam van het toegangsprofiel in.
  5. Selecteer Baseren op toegangsprofiel en kies het toegangsprofiel dat u als basis wilt gebruiken. Sla dit over indien u een geheel nieuw toegangsprofiel wilt aanmaken.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer de functionaliteiten die voor het toegangsprofiel toegankelijk moeten zijn.
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Voltooien.

Het toegangsprofiel dat u hebt aangemaakt kunt u nu in gebruik nemen.

Zo bewerkt u een toegangsprofiel:

Let op! U kunt alleen toegangsprofielen bewerken die u zelf hebt aangemaakt.

1. Selecteer Toegangsprofiel bewerken.
  2. Klik op Volgende.
  3. Kies het toegangsprofiel dat u wilt bewerken uit de afrollijst.
  4. Klik op Volgende.
  5. Maak de gewenste wijzigingen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Klik op Voltooien.

Het toegangsprofiel is nu gewijzigd.

Zo verwijdert u een toegangsprofiel:

Let op! U kunt alleen toegangsprofielen verwijderen die u zelf hebt aangemaakt.

1. Selecteer Toegangsprofiel verwijderen.
  2. Klik op Volgende.
  3. Kies het toegangsprofiel dat u wilt verwijderen uit de afrollijst.
  4. Klik op Volgende.
  5. Klik op Voltooien.

Het toegangsprofiel is nu verwijderd en kan niet meer worden gebruikt.

Zo koppelt u gebruikers aan een toegangsprofiel:

1. Selecteer Toegangsprofiel koppelen aan gebruikers.
  2. Klik op Volgende.
  3. Kies het toegangsprofiel waaraan u de gebruikers wilt koppelen uit de afrollijst.
  4. Klik op Volgende.
  5. Verplaats met behulp van de pijlknop de gebruikers naar Verbonden (aangemeld). Herhaal de bewerking indien u meerdere gebruikers aan het profiel wilt koppelen. U kunt ook meerdere gebruikers selecteren door de [CTRL]-toets ingedrukt te houden tijdens het selecteren van de gebruikers.
  6. Klik op Volgende.
  7. Klik op Voltooien.

De gekozen gebruikers zijn nu gekoppeld aan het toegangsprofiel.

Export van gebruikersrechten naar MS Excel: De supergebruiker kan de gebruikersrechten naar Microsoft Excel exporteren om een gedetailleerd overzicht te krijgen over de rechten voor elke gebruiker. Het rapport toont een kolom voor elke gebruiker, de toegangsprofielen waaraan de gebruiker gekoppeld is in het systeem en een gedetailleerd overzicht van de gebruikersrechten van de gebruiker.®

Standaard heeft alleen de Supergebruiker toegang tot deze functionaliteit.

Meer informatie:

Beveiligingsinstellingen

Aangepast toegangsprofiel voor een gebruiker aanmaken

Gebruikersadministratie