Over bedrijfsdatabases

Een bedrijfsdatabase in Mamut Business Software staat voor één administratieve set/één eenheid. Accountantskantoren noemen dit vaak 'clients', terwijl bedrijfsdatabase voor andere mensen, die met meerdere bedrijven werken, één bedrijf betekent. U kunt binnen één enkele installatie van het programma beschikken over meerdere bedrijfsdatabases. Het maximale aantal beschikbare bedrijfsdatabases is afhankelijk van uw licentie.

Wanneer u het programma voor de eerste keer opstart, wordt u door een wizard geleid die u helpt met de belangrijkste instellingen die u nodig hebt om te kunnen beginnen. Een aantal instellingen wordt standaard gedefinieerd. Een groot deel van de kerngegevens zijn standaard in het programma opgenomen en u kunt ervoor kiezen om een deel van deze gegevens te gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de standaard rekeningschema's.

U kunt op elk moment meer bedrijfsdatabases aanmaken. Als u dit doet, kunt u kiezen of u al dan niet informatie uit een andere bedrijfsdatabase wenst te gebruiken in de nieuwe bedrijfsdatabase. Zo bespaart u tijd bij het aanpassen van de instellingen voor de nieuwe bedrijfsdatabase. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld relaties en andere informatie te kopiëren naar de nieuwe bedrijfsdatabase.

In een installatie met meerdere gebruikers is het mogelijk om een nieuwe bedrijfsdatabase vanaf een werkstation aan te maken. U zult echter merken dat dit veel tijd in beslag neemt. Indien u het besturingssysteem Windows XP met Service Pack 2 gebruikt, raden wij u aan om nieuwe bedrijfsdatabases vanaf de server aan te maken.®

Bij het aanmaken van een nieuwe bedrijfsdatabase kunt u ervoor kiezen om dit te doen met behulp van een wizard.

Meer informatie:

Over de programmainstallatie

Nieuwe bedrijfsdatabase aanmaken

Voorbeelddatabase installeren/additionele producten evalueren

Over databasehulpprogramma's