De documentlocatie verplaatsen

De documentlocatie wordt door het systeem gebruikt om documenten, afbeeldingen, rapporten en andere bestanden die geen onderdeel van de database zijn op te slaan.

Het is van groot belang dat alle gebruikers volledige toegang hebben tot de documentlocatie. Wanneer u een nieuwe server in gebruik gaat nemen dient u de documentlocatie ook te verplaatsen. Voer in dat geval eerst onderstaande procedure uit voor u de server gaat verplaatsen. Meer informatie over het verplaatsen van de server vindt u in Zo verplaatst u: Server.

Let op! De documentlocatie is de map System000x en alle onderliggende mappen. Het nummer wat in plaats van de x komt is afhankelijk van het aantal SQL-databases die zijn aangemaakt. Hieronder houden wij System0001 aan.

Zo verplaatst u de documentlocatie:

1. Open de huidige documentlocatie in Windows Verkenner.

Tip!
    U vindt uw huidige documentlocatie door in Mamut Business Software naar Beheer - Instellingen - Andere instellingen - Andere programma's te gaan.
  2. Kopieer de documentlocatie (de map System0001 en alle onderliggende mappen) naar de nieuwe locatie. Het is belangrijk dat u kopieert en niet knipt en plakt.
  3. Noteer het nieuwe pad. Houd er rekening mee dat dit een netwerkpad moet zijn, zoals \\servernaam\Mamut\Data\System0001.
  4. Zorg ervoor dat andere gebruikers van het programma volledige toegang hebben tot deze locatie. Meer informatie over het delen van de documentlocatie vindt u in De documentlocatie delen.
  5. Ga in uw Mamut-programma naar Beheer - Instellingen - Andere instellingen - Andere programma's.
  6. Klik naast het veld voor Documentlocatie op Bewerken.

7. Voer de nieuwe locatie in en klik op de knop Bijwerken.

U krijgt een foutmelding indien de locatie ongeldig is of als de map niet (correct) gedeeld is.
  8. Verwijder de oude documentlocatie. Houd er rekening mee dat u alleen de map System0001 verwijdert.

De documentlocatie is nu verplaatst.

Meer informatie:

De documentlocatie delen

Zo verplaatst u: Server