Controleer op updates

Wanneer wij u aanraden om een update naar een nieuwe versie van Mamut Business Software uit te voeren, of een verplichte update beschikbaar is, zult u een notificatie krijgen voor u in het programma inlogt. De notificatie zal de update overigens niet uitvoeren, maar leidt u naar onze website, waar u onder andere informatie over de nieuwe versie, de handleiding en het downloadbestand vindt.

Let op! Voor u de update uitvoert, dient u er rekening mee te houden dat dit door de systeembeheerder gedaan dient te worden. Daarnaast moet u, indien u een installatie hebt met meerdere gebruikers, eerst de server updaten, en daarna pas de werkstations. Lees de update-handleiding goed door voor u begint. Meer informatie over het updaten van uw programma vindt u in Inleiding tot de updates naar een nieuwe versie.

De beschikbare updates zijn onderverdeeld in twee typen:

Aanbevolen update: Een nieuwe versie is gelanceerd, maar bevat geen wijzigingen die u op dit moment door moet voeren. Met behulp van de link naar de downloadpagina kunt u meer lezen over de wijzigingen in het programma en besluiten of u de nieuwe versie direct wenst te installaren. Wij raden u echter aan altijd gebruik te maken van de meest recente versie van het programma.

Verplichte update: Een nieuwe versie is gelanceerd, en moet zo snel mogelijk worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat u gebruik kunt blijven maken van het programma. Verplichte updates bevatten vaak wijzigingen die zijn gemaakt om te voldoen aan de wet, zoals een wijziging in het btw-tarief en andere regelementen. Een update is tevens verplicht wanneer uw huidige versie niet langer ondersteund wordt. Alle versies van het programma vervallen automatisch na twee jaar.

Tip! Naast het updaten van het programma, is het mogelijk dat de softwareleverancier de systeembestanden bijwerkt. Deze bijgewerkte of nieuwe systeembestanden bevatten kleine wijzigingen in het systeem, en zijn beschikbaar via Bestand - Databasehulpprogramma - Systeembestanden downloaden. Houd er rekening mee dat deze functionaliteit alleen voor de systeembeheerder/supergebruiker beschikbaar is, en alleen gebruikt dient te worden wanneer u hierover een bericht hebt ontvangen van de softwareleverancier. Meer informatie over wijzigingen in de systeembestanden vindt u in Systeembestanden downloaden.

Meer informatie:

Over updates naar een nieuwe versie

Het venster Info

Systeembestanden downloaden