Activiteit dupliceren/kopiëren

Met behulp van de functionaliteit voor het dupliceren van activiteiten kunt u een activiteit één of meerdere malen kopiëren. U kunt bijvoorbeeld een activiteit op elke vierde maandag herhalen. Het voordeel is dan dat u dan gegevens zoals activiteitstype, verantwoordelijke, relatie en contactpersoon maar één keer hoeft in te vullen.

De geavanceerde functionaliteit van het dupliceren zorgt ervoor dat uw relaties regelmatig worden opgevolgd zonder dat u elke individuele activiteit hoeft te registreren.

Tip! Er zijn twee verschillende manieren om een eindtijd aan te geven: De activiteit kan ofwel een bepaald aantal keren herhaald worden of u kunt zelf een bepaalde einddatum aangeven. De activiteit kan maximaal tot 100 maal herhaald worden, onafhankelijk van of u de einddatum of het aantal herhalingen instelt.

Zo dupliceert u een activiteit:

1. Ga naar Beheer - Activiteit - Activiteitenlijst, selecteer een bestaande activiteit uit de lijst en klik op Bewerken.

of

Ga naar Beheer - Activiteit en klik op Nieuwe activiteit.
  2. Bewerk de activiteit en klik op Dupliceren.
  3. Geef aan of u de activiteit één of meerdere keren wilt dupliceren.
    Wanneer u Meerdere activiteiten selecteert, worden de onderstaande velden geactiveerd: Bij Elke X week herhalen kunt u bijvoorbeeld 4 aangeven indien u wilt dat de activiteit om de 4 weken herhaald wordt. Selecteer één of meerdere dagen om aan te geven op welke weekdagen de activiteit herhaald moet worden. Geef de begin- en einddatum aan waarop de activiteiten moeten beginnen en eindigen. U kunt ook de einddatum instellen na een bepaald aantal herhalingen.
  4. Klik op OK.

Tot 100 nieuwe activiteiten worden aangemaakt. U kunt deze vinden in de activiteitenlijst.

Tip! Indien u de wizard voor het dupliceren niet wenst te gebruiken, dan kunt u in de gebruikersinstellingen Dupliceren: Altijd, naar één nieuwe activiteit selecteren. Er wordt dan maar één nieuwe activiteit aangemaakt wanneer u op Duplicaat maken klikt.

Meer informatie:

Over activiteiten

Nieuwe activiteit aanmaken

Gebruikersinstellingen voor activiteiten