Over activiteiten

Door middel van de registratie van activiteiten kunt u volledige controle krijgen over uw activiteiten en die van uw medewerkers met betrekking tot o.a. klanten en projecten. U kunt vergaderingen, klantenbezoek, vervolgtaken, telefoongesprekken etc. plannen. Vervolgens kunt u deze activiteiten bijhouden via de agenda, de gemeenschappelijke agenda, de activiteitenlijst, direct via de relatiekaart of via bijvoorbeeld een project in het projectregister.

Activiteiten weergeven in de agenda of het takenoverzicht

Activiteiten kunnen in de activiteitenlijst worden weergegeven en aangepast. Daarnaast geeft de agenda activiteiten weer waarvoor u verantwoordelijk bent, of als medewerker aan bent gekoppeld. U kunt kiezen of een activiteit in de agenda, aan de linkerkant, of in het takenoverzicht aan de rechterkant, weergegeven moet worden. Dit wordt bepaald door het type waartoe de verschillende activiteiten behoren. Activiteiten zoals bezoek, demonstratie en vergadering worden in de agenda weergegeven, terwijl activiteiten zoals brief, fax en telefoon in het takenoverzicht worden weergegeven.

Meer informatie over de activiteiteninstellingen vindt u in Instellingen voor activiteitstypen (Standaardregister).

Relaties koppelen

Indien u een activiteit aanmaakt kunt u via de knop Koppel, activiteiten koppelen aan relaties, medewerkers en resources, zodat u of andere gebruikers toegang hebben tot de informatie die u registreert bij de activiteit.

Het aanmaken van groepsactiviteiten

Een groepsactiviteit is voor meer dan één relatie bedoeld. Door middel van het aanmaken van groepsactiviteiten definieert u een aantal relaties voor wie de activiteit bedoeld is en geeft u vervolgens de variabelen aan die van toepassing zijn voor de activiteit.

Het bijhouden van veel activiteiten met behulp van de wizard

Met behulp van de wizard Bijwerken selectie activiteiten definieert u welke activiteiten zullen worden gewijzigd door middel van een selectie.

Het verdelen van activiteiten

U kunt de activiteiten willekeurig verdelen onder meerdere consultants door het aanmaken van meerdere groepsactiviteiten, of door de waarden van een selectie activiteiten te wijzigen.

Gebruik follow-up activiteiten om klanten en andere processen te volgen

De modules relatie, verkoop, inkoop, logistiek en administratie bevatten een aantal processen die geactiveerd kunnen worden en waarbij automatisch follow-up activiteiten worden aangemaakt.

Vereenvoudig het gebruik met behulp van activiteitssjablonen

Met behulp van eenvoudig op te vragen activiteitssjablonen in de diverse modules kunt u het aanmaken van activiteiten aanzienlijk vereenvoudigen. U kunt definiëren en aanpassen welke activiteiten u vanuit elke module snel en eenvoudig wilt kunnen instellen.

Het integreren van de activiteiten met Microsoft Outlook®

De activiteiten in het takenoverzicht en de agenda kunnen worden gekopieerd naar het takenoverzicht of de agenda in het programma. Activiteiten die u in het programma aanmaakt, kunnen automatisch worden gekopieerd naar de agenda en het takenoverzicht van Outlook.

Gebruik Skype voor telefoongesprekken en log deze automatisch als activiteit bij uw relaties

Met Skype kunt u uw contacten bellen vanuit hun relatiekaart of bedrijfscontactkaart. U kunt ook gesprekken ontvangen. Als voor het contact een Skypenaam en Skypenummer geregistreerd is bij de relatie of de contactpersoon, worden de gegevens van de relatie geopend. Gesprekken met bestaande contactpersonen worden gelogd als activiteiten, zodat u de gesprekkenhistorie met deze contactpersonen later eenvoudig kunt opvragen.

Systeemactiviteiten

Systeemactiviteiten zijn activiteiten die automatisch worden aangemaakt als bepaalde gebeurtenissen of processen zich voordoen in het programma. Voorbeelden van gebeurtenissen die het automatisch aanmaken van een activiteit initiëren zijn onder andere: veranderingen in de bedrijfsinstellingen, inventarisatie, diverse wizards die de waarden van een groep relaties of artikelen wijzigen, periodeafsluiting, verandering van boekjaar, boekstuknummering, aanmaken van nieuwe rekeningen in het rekeningschema, import van relaties etc.

Analyse van activiteiten (additioneel product)

U kunt een overzicht van alle activiteiten opvragen en deze direct in een pivot-tabel invoeren.

Meer informatie:

De activiteitenlijst

Het activiteitenvenster

Agenda

Relaties/medewerkers/resources koppelen

Bijwerken selectie activiteiten

Follow-up activiteiten aanmaken

Over de Microsoft Outlook-intergratie

Over de Skype-integratie

Systeemactiviteiten

Analyse van activiteiten

Gebruikersinstellingen voor activiteiten