Gebruikersinstellingen voor Contactpersoon

Met behulp van de knop Gebruikersinstellingen in de werkbalk kunt u naar uw behoefte aanpassingen verrichten in het venster contactpersoon. U komt tevens bij gebruikersinstellingen via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Contactpersoon.

Het venster bevat drie tabbladen Standaardinstelling, Contactpersonen en Tabblad.

Standaardinstelling

De instellingen voor de contactpersonen kunnen worden aangepast voor zowel eenvoudig als geavanceerd gebruik. De standaardinstelling laat u kiezen tussen voorgedefinieerde instellingen voor de module.

Eenvoudig: Vereenvoudigt het venster en geeft alleen de verplichte velden weer.

Standaard: Geeft de standaardwaarden en -functionaliteiten weer.

Uitgebreid: Geeft meer velden en functionaliteiten weer.

Klik op het gewenste alternatief. U kunt in de volgende tabbladen zien welke velden en functionaliteiten toegankelijk worden. Wilt u het venster zelf aanpassen, kunt u dat met behulp van de overige tabbladen doen.

Contactpersonen

Standaardwaarden: Hier voert u de standaardwaarden in voor nieuwe contactpersonen.

U kunt aangeven of de contactpersoon het adres zal krijgen van de relatie en hoe adreswijzigingen van de relatie het adres van de contactpersoon beïnvloedt.

Tevens kunt u aangeven of u de aangepaste velden en groepsvelden van uw relatie wenst te kopiëren en bepalen hoe veranderingen in deze velden de contactpersoon beïnvloeden.

Ook Onze ref. kan automatisch gekopieerd worden van de relatie.

Overig: Bij de overige module-instellingen kunt u selecteren of u de tussenvoegsels in de kolommen wenst weer te geven, de lijst met contactpersonen automatisch wenst te openen bij het openen van de contactpersoonkaart, en informatie over gebruiker en tijdstip wenst te registreren bij het invoeren van een notitie.

Online kaartdienst: Kies een standaardleverancier voor de kaartdienst. De dienst geldt voor de functies Kaart weergeven en Reisroute weergeven van de contactpersoon. U vindt een eigen vergelijkbare instelling onder gebruikersinstellingen voor relatie. Meer informatie over de kaart en de reisroute vindt u Kaart en reisroute voor relaties bekijken.

Tabblad

Hier kunt u aangeven welke tabbladen in het venster van contactpersonen zichtbaar zullen zijn. Wij raden u aan om de tabbladen die u niet gebruikt, niet te selecteren. Indien u op een van de knoppen op het tabblad Standaardinstelling klikt, dan zal de inhoud hier vergelijkbaar zijn veranderd.

Onder Overig geeft u aan of de totaalbedragen op de tabbladen Offerte, Order/Factuur en Inkoop inclusief btw moeten worden weergegeven.

Meer informatie:

De contactpersoon

Over gebruikersinstellingen

Over het opzetten en onderhouden van relaties