De contactpersoon

In de module Contactpersoon kunt u de personen registreren met wie u contact hebt bij uw klanten en leveranciers. Registreert u een contactpersoon hier, dan wordt het eenvoudiger om de persoon waarmee u zult spreken/naar wie u zult verwijzen te vinden in verschillende situaties.

De module Contactpersoon wordt als een zelfstandige module geopend door Beheer te kiezen, naar Relatie te gaan en op Contactpersoon te klikken, maar het is ook mogelijk dubbel te klikken op een contactpersoon die verbonden is aan een relatie.

In het bovenste gedeelte van het venster vult u de voornaam, tussenvoegsels en achternaam van de contactpersoon in. Indien u bij de gebruikersinstellingen voor contactpersoon hebt aangegeven dat het adres van de relatie tevens voor de contactpersoon gebruikt wordt, zal het adres automatisch worden weergegeven. Als u een ander adres wilt registreren voor de contactpersoon, dan doet u dit direct in het adresveld of door op de knop Adres te klikken.

Gebruikersinstellingen: Klik op deze knop om de gebruikersinstellingen voor contactpersonen te openen.

Tip! Op het tabblad Contactpersonen onder Overig kunt u de optie Veld tussenvoegsel weergeven selecteren.

In de velden Telefoon, Fax, Mobiele tel. en e-mail voert u het directe telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon in.

U kunt ook een foto van de contactpersoon invoeren. Dit doet u door op de knop Afbeelding invoegen te klikken. De foto moet een JPG of BMP-formaat zijn.

Overige informatie die ingevuld kan worden voor de contactpersoon zijn Initialen, Functie, Titel met Titel2 en Aanhef.

Tip! U definieert onder Adresinstellingen hoe de lay-out van adressen, contactnamen en contactpersonen op de rapporten worden weergegeven. Deze instellingen vindt u onder Beheer - Instellingen - Rapporten - Adresinstellingen.

Aangepast veld, Groep en Notitie fungeren op dezelfde wijze als in de relatiekaart.

U kunt doelgerichte activiteiten aanmaken door op de pijlknop rechts van Activiteiten aanmaken te klikken. U beslist zelf over de inhoud van de activiteiten en met behulp van de activiteitensjablonen in welke modules de activiteitensjablonen toegankelijk dienen te zijn.

Kaart weergeven: U kan op een kaart weergeven waar een relatie of contactpersoon gelokaliseerd is. De kaart opent zich in een eigen venster. U hebt een internetverbinding nodig voor deze functionaliteit.

Reisroute weergeven: De reisroute voor de relatie wordt weergegeven. De reisroute neemt uw adres als uitgangspunt. U hebt een internetverbinding nodig voor deze functionaliteit.

Tip! U kunt de kaartleverancier voor kaart en reisroute aangeven in de gebruikersinstellingen voor contactpersoon.

Klik Afdrukken inden u een rapport wenst af te drukken die specifiek is voor de relatie, zoals adressenlabels. Een nieuw venster wordt geopend waarin u het rapport kunt selecteren en verdere instellingen kunt definiëren. Meer informatie over rapporten vindt u in Over de rapportmodule.

De contactpersoon is gekoppeld aan een hoofdrelatie in het relatieregister. Welke tabbladen zichtbaar zijn in de contactpersoonmodule hangt af van de status van de contactpersoon als klant en/of leverancier en van de tabbladen die u in de gebruikersinstellingen geselecteerd hebt. De tabbladen zijn dezelfde als beschreven onder relatieregister, met uitzondering van het tabblad Overige info.

Activiteiten

Documenten

Order/factuur

Offerte

Inkoop

Project

Overige info

Meer informatie:

Gebruikersinstellingen voor contactpersoon

Waarden van een selectie relaties wijzigen

Activiteitssjablonen

Relatiebeheer

Over het opzetten en onderhouden van relaties