Relatiebeheer, tabblad: Documenten

Op het tabblad Documenten vindt u een overzicht van alle documenten die aan de relatie zijn gekoppeld. De documenten kunnen brieven, notulen, contracten, faxen et cetera zijn. Via het tabblad kunt u nieuwe documenten aanmaken en bestaande documenten bewerken. Alle documenten die u middels dit tabblad aanmaakt, zullen ook in de documentmodule beschikbaar zijn. Door met de rechtermuisknop op een document in de lijst te klikken kunt u het document openen, afdrukken, per e-mail of fax verzenden of importeren.

Klik op Nieuw om nieuwe documenten aan te maken.

Let op! Wanneer u een samenvoegdocument aanmaakt, en u probeert deze te verwijderen bij een van de relaties die aan het samenvoegdocument is gekoppeld, zult u een waarschuwing krijgen waarbij wordt aangegeven dat u het document voor alle relaties die eraan zijn gekoppeld, verwijdert. U hebt dan nog de mogelijkheid om de handeling te annuleren.

Met behulp van de knop Koppelen kunt u documenten aan de relatie koppelen. Wanneer u een document heeft gekozen en op OK klikt, opent een venster waarin u meer gedetailleerde informatie over het document kunt invoeren.

Let op! Het is niet mogelijk om de koppeling van de relatie met een document te verwijderen middels de knop Verwijderen. Indien u hierop klikt, krijgt u de mededeling dat het document van zowel het systeem als de computer wordt verwijderd. Indien u de koppeling met het document wenst te verwijderen, klikt u op Bewerken. Ga vervolgens naar het tabblad Relatie en klik hier op Verwijderen. Nu zal alleen de koppeling worden verwijderd.

Klik op Bewerken om een bestaand document te bewerken.

Klik op Document openen om het geselecteerde document te openen.

Klik op Verwijderen om de geselecteerde documenten te verwijderen. Van documenten met een koppeling naar andere modules zal alleen de koppeling verwijderd worden.

Met behulp van de knop Importeer document(en) om documenten die op uw computer zijn opgeslagen, te importeren.

Klik op de knop Bijwerken om de gegevens van de documenten waarmee u werkt te verversen om zo de laatste wijzigingen te zien.

Via E-mail verzenden kunt u documenten rechtstreeks naar de klant e-mailen: Selecteer de documenten die u wenst te versturen en klik op de knop E-mail verzenden. Uw standaard e-mailprogramma wordt geopend met de geselecteerde documenten in de bijlage. Houd er rekening mee dat u geen samenvoegdocumenten per e-mail kunt verzenden.
Tip! U selecteert het standaard e-mailprogramma voor uw gebruiker via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Outlook.

Onder de lijst ziet u het notitieveld voor het geselecteerde document. Klik op de knop Notitieveld uitbreiden rechtsonderin om het notitieveld te vergroten.

Meer informatie over documenten vindt u in Eigenschappen voor de documentenkaart.

Meer informatie:

Het relatiebeheerregister

Over documenten

Nieuw document aanmaken

De contactpersoon

Documenten importeren