Over het scannen van documenten

Facturen, boekstukken en declaraties kunnen gescand en opgeslagen worden. Daarna kunt u ze elektronisch bewerken. Indien u een scanner hebt, kunt u zelf documenten scannen en als bijlage opslaan bij bijvoorbeeld een boekstuk in het programma. over het koppelen van een document aan een boekstuk vindt u in Een document aan een boekstuk koppelen.

Sommige softwareleveranciers leveren programma's voor het scannen en het verder elektronisch behandelen van verschillende soorten documenten. Een deel van deze documenten kunnen in uw administratiesysteem ingevoerd worden. Vooral de facturen van uw leveranciers zijn hier speciaal geschikt voor. Als aanvulling op de software voor scannen worden ook vaak OCR-softwareprogramma's gebruikt. OCR staat voor Optical Character Recognition, en zijn programma's die teksten "lezen" en "interpreteren" in een elektronisch document. U als gebruiker kunt het programma "leren" hoe het teksten, die u vaak scant, dient te interpreteren.

Let op! Het begrip OCR wordt vaak in verband gebracht met bestanden van banken die betalingsinformatie van uw klanten bevatten. Dit dient niet te worden verward met de functionaliteit waarmee u zelf documenten scant.

Meer informatie:

Over documenten