Een document aan een boekstuk koppelen

U kunt een document aan een boekstuk koppelen, bijvoorbeeld indien u de boekstukdocumentatie wilt scannen en deze later vanuit het programma wilt openen. Het document kan zowel vanuit het inboeken als vanuit het grootboek aan het boekstuk gekoppeld worden.

Let op! Indien u de knop Bijlage niet ziet bij inboeken, dient u in de gebruikersinstellingen voor inboeken, op het tabblad Functionaliteiten, de optie Bijlage te selecteren.

Zo koppelt u een document aan een boekstuk bij inboeken:

1. Voer het boekstuk op normale wijze in het inboekvenster in.
  2. Klik op Opslaan zodra het boekstuk in balans is.
  3. Klik op Bijlage.
  4. Klik op Document koppelen.
  5. Selecteer het betreffende document op uw computer of een andere computer in het netwerk, en klik op OK.
  6. Klik op OK.

Het document is nu gekoppeld aan het boekstuk.

U kunt het document later rechtstreeks vanuit het boekstuk openen door op Bijlage te klikken. U kunt het document ook vanuit het grootboek openen door het boekstuk in het grootboek te selecteren en op Bijlage bovenaan in de werkbalk te klikken.

Het is tevens mogelijk om vanuit het grootboek een document aan een boekstuk te koppelen. Dit doet u door het boekstuk in het grootboek te selecteren. Klik op Bijlage en kies voor Document koppelen.

U kunt niet meerdere documenten aan een boekstuk koppelen. Wilt u een ander document aan het boekstuk koppelen, klikt u op de knop Bijlage en vervolgens op Document verwijderen om een reeds aan het boekstuk gekoppeld document te verwijderen.

Documentlocatie

Documenten die aan een boekstuk gekoppeld worden, worden naar de documentlocatie gekopieerd. Vanuit de documentlocatie gaat u naar Documents\journals\[jaar] om de bijlage te vinden.

Tip! U kunt de documentlocatie openen door naar Bestand - Database hulpprogramma's - Ga naar de documentlocatie van de bedrijfsdatabase te gaan.

Meer informatie:

Gebruikersinstellingen voor Inboeken

Inboekvenster

Grootboek

Over het scannen van documenten

Installeren van bestanden