Aan de slag met e-mail

Zo gaat u aan de slag met e-mail:

1. Geef uw e-mailadres op: Ten eerste dient u in uw gebruikersprofiel een e-mailadres op te geven. Dit doet u via Beheer - Instellingen - Gebruiker. Voer uw e-mailadres in het veld E-mail in.
    U kunt uw e-mailadres vanuit Microsoft Outlook importeren door op de zoekknop te klikken. Als u meer dan één e-mailadres in Outlook hebt geregistreerd, geeft een venster een lijst van al uw geregistreerde e-mailadressen weer. U kunt het e-mailadres dat u voor de integratie wilt gebruiken selecteren. Als u één e-mailadres in Outlook hebt geregistreerd wordt deze automatisch geïmporteerd zodra u op de zoekknop klikt..

Systeembeheerder
    : Indien u de systeembeheerder bent, kunt u e-mailadressen opgeven voor alle gebruikers. Dit doet u via Beheer - Instellingen - Beveiliging - Gebruikersadministratie
  2. Selecteer uw e-maileditor: U moet kiezen welke e-maileditor u wilt gebruiken voor het aanmaken en wijzigen van e-mails vanuit het programma. Kiest u voor Outlook als e-maileditor, wordt Outlook geopend telkens wanneer u een nieuwe e-mail wilt schrijven of een bestaande e-mail wilt wijzigen.

Let op!
    Deze instellingen gelden uitsluitend voor e-mail vanuit relatie/contactpersoon en vanuit het Medewerkers- en Activiteitenregister. E-mails die vanuit de Artikelmodule worden aangemaakt gebruiken functionaliteiten van de interne e-maileditor van het programma en zullen dus in alle gevallen deze editor gebruiken. E-mails die rechtstreeks vanuit rapporten worden aangemaakt zullen altijd Outlook als de e-maileditor gebruiken.

U selecteert de gewenste e-maileditor via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Outlook, vanuit de keuzelijst bovenaan.

Meer informatie vindt u in Over e-mailen vanuit het programma.

Meer informatie vindt u in De e-maileditor van het programma.
  3. Bepaal of u al dan niet gebruik wilt maken van de Outlook-integratie: Als u geen gebruik wilt maken van de integratie met Outlook, bent u nu klaar om e-mails te gaan verzenden vanuit het programma.

Als u wel gebruik gaat maken van de Outlook-integratie kunt u deze optie selecteren onder Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Outlook. Wanneer de integratie geactiveerd is, kunt u in detail opgeven hoe u wilt dat de integratie verloopt. Meer informatie vindt u in Gebruikersinstellingen voor Microsoft Outlook®.

Start nu Outlook opnieuw op. Als u gebruik maakt van de integratie ziet u nu in Outlook een menubalk voor het programma.

U kunt het programma nu gaan gebruiken voor het sturen van e-mails aan uw relaties.

Systeembeheerder: De e-mailinstellingen worden op het niveau van de individuele gebruiker bepaald.

Microsoft Outlook®

Hebt u gekozen voor de Outlook-integratie, zullen alle nieuwe elementen in Outlook automatisch gesynchroniseerd worden in Mamut Business Software. Inkomende e-mails, verstuurde e-mails en elementen in de agenda en takenlijst die zijn ontvangen/geregistreerd voor u de integratie activeerde, worden niet automatisch gesynchroniseerd. Deze kunt u handmatig overdragen door de actuele elementen in Outlook te merken en te klikken op Overdracht.

Meer informatie:

Over e-mailen vanuit het programma

Over de Microsoft Outlook-integratie

Gebruikersinstellingen voor Microsoft Outlook

De menubalk in Microsoft Outlook