Projectregister, tabblad: Gantt-diagram

Let op! U moet Microsoft Office Project geïnstalleerd hebben om het tabblad Gantt-diagram te activeren. Om er zeker van te zijn dat Mamut Business Software dit programma heeft gevonden, gaat u naar Beheer - Instellingen - Andere instellingen - Andere programma's. Hier vindt u een overzicht van de programma's die Mamut Business Software op uw computer heeft gevonden. Klik op de knop Zoeken om de lijst bij te werken of te wijzigen.®

Microsoft Office Project geeft u een visueel hulpmiddel om effectief met een aantal projecten en programma's te werken. Dit helpt uw bedrijf om deadlines te halen, de beste resources in te plannen en te beheren, en samen te werken met personen, teams of het gehele bedrijf.

Op het tabblad Gantt-diagram in het projectregister kunt u Gantt-diagrammen aanmaken die het verloop van het project visueel weergeeft. Om toegang te krijgen tot dit tabblad gaat u naar Beheer - Project - Projectregister - Gantt-diagram. Zodra u een nieuw document hebt aangemaakt en alle noodzakelijke informatie hebt ingevoerd, klikt u op de knop Aanmaken/samenvoegen om het Gantt-diagram te openen. Hier kunt u de duur van het project plannen en in secties indelen. Op deze manier is het eenvoudiger om te begroten hoeveel tijd het project in beslag zal nemen.

U maakt een Gantt-diagram aan door op de knop Nieuw te klikken. Het venster Nieuw document wordt geopend en u kunt de informatie over het project invoeren.

Klik op Bewerken om de informatie in het document te bewerken. Het document wordt in de bewerkingsmodus geopend en u kunt de betreffende informatie wijzigen.

Klik op Document openen om het geselecteerde document te openen. Het document wordt in Microsoft Project geopend. Hier kunt u informatie toevoegen en wijzigen.

Klik op Verwijderen om het geselecteerde document te verwijderen.

Klik op de knop Verversen om de gegevens van de documenten waarmee u werkt te verversen om zo de laatste wijzigingen te zien.

Let op! Het is van groot belang dat u het veld Titel invult. Klik op de knop Aanmaken/samenvoegen om Microsoft Office Project te openen.

Zodra u een nieuw document hebt aangemaakt, kunt u plannen en overige informatie voor het project toevoegen en bewerken in het Gantt-diagram in Microsoft Project. U kunt bijvoorbeeld de taaknaam, hoofd- en subelementen, duur, start- en einddatum bewerken. Zodra deze informatie is toegevoegd krijgt u een visueel overzicht van het project.

Tip! Het kan nuttig zijn om het project in kleinere delen op te delen. Het uiteindelijke Gantt-diagram zal het totale project omvatten, inclusief alle kleinere delen.

Meer informatie:

Projectregister

Over de projectmodule