Over de projectmodule

De projectmodule is opgezet met projectwerk in gedachten. Hier kunt u nieuwe relaties, orders, activiteiten etc. op de verschillende tabbladen van het artikelregister aanmaken. Deze module is nauw verbonden met de andere modules in het programma, waardoor u zelf kunt bepalen of u projectgericht wilt werken of niet.

Het projectregister opent u via Beheer - Project - Projectregister. U kunt kiezen of u het projectoverzicht automatisch wilt openen wanneer u de projectmodule opent, via Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Project.

U kunt de projecten indelen in Interne en Externe projecten. Alleen externe projecten kunnen gefactureerd worden. U kunt de Prioriteit definiëren, een project tijdelijk of voor altijd op Non-actief stellen, het project aan een Afdeling koppelen en de duur plannen en vergelijken met de werkelijke duur voor de voltooiing. Ook hebt u de mogelijkheid een eenvoudig Budget in te voeren.

Als u Microsoft Project hebt geïnstalleerd, zal het tabblad Gantt-diagram zichtbaar zijn in het projectregister. Vanaf dit tabblad kunt u nieuw Gantt-diagrammen via Microsoft Project aanmaken, zodat u de duur en ontwikkeling van het project kunt visualiseren.

Een project kan onderdeel zijn van een ander project. Zo'n project wordt Subproject genoemd.

Integratie met andere modules

Een project kan aan meerdere relaties en contactpersonen gekoppeld worden. Dit doet u op het tabblad Relaties in het projectregister. U kunt een relatie als Standaardrelatie instellen om het overzicht te behouden.

Let op! Het is niet mogelijk om nieuwe projecten via het tabblad Project in het relatiebeheer aan te maken. U kunt alleen bestaande projecten bewerken door de knop Bewerken te gebruiken.

Via het tabblad Order/Factuur in het projectregister kunt u nieuwe orders, die aan het project gerelateerd zijn, aanmaken. Op het tabblad Inkoop kunt u de inkopen zien die aan het project zijn gekoppeld.

U kunt activiteiten en documenten, die aan het project zijn gekoppeld, aanmaken, uren registreren en artikelen aan het project koppelen. Tevens hebt u de mogelijkheid medewerkers aan het project te koppelen.

Factureren

U kunt het project met twee verschillende methodes factureren: Doorfacturering op basis van inkopen en geregistreerde uren of doorfacturering gebaseerd op een vaste prijs.

Meer informatie:

Projectregister

Over project- en afdelingsadministratie

Gebruikersinstellingen voor project

Over project- en afdelingsadministratie

Over budgetten