Projectregister

De projectmodule is opgezet met projectwerk in gedachten. Hier kunt u nieuwe relaties, orders, activiteiten etc. op de verschillende tabbladen van het artikelregister aanmaken. Deze module is nauw verbonden met de andere modules in het programma, waardoor u zelf kunt bepalen of u projectgericht wilt werken of niet.

Let op! Een project kan niet verwijderd worden zodra deze gekoppeld is aan andere modules. Indien het project niet meer relevant is, kunt u deze op non-actief zetten door Ja te selecteren in de betreffende afrollijst.

De knop Projectstatus geeft u een overzicht over het project. Hier kunt u de werkelijk geregistreerde uren, orders en inkopen die voor dit project zijn gemaakt zien. Deze kunt u vergelijken met de gebudgetteerde cijfers welke u via de knop Budget hebt geregistreerd. Wanneer u op de knoppen onderaan het venster klikt, kunt u een lijst openen welke alle gerelateerde boekstukken, artikelen of urenregels bevat.

Met de knop Status wijzigen kunt u een project overdragen naar een andere status en de datum en het tijdstip van de statuswijziging registreren. De datum en het tijdstip voor de statuswijziging dient tussen de vorige statuswijziging en het huidige tijdstip te liggen.

De knop Overzicht van projectstatus geeft u een overzicht over de statuswijzigingen die zijn gedaan via de knop Status wijzigen. U ziet de datum en het tijdstip, de status en duur van elke status die het project heeft gehad.

In de Gebruikersinstellingen voor project kunt u onder andere aangeven hoe de vensters voor het beheer van projecten eruit moeten zien. Tevens kunt u hier standaardwaarden instellen welke gebruikt worden bij het aanmaken van nieuwe projecten.

De afrollijst Status rechtsbovenin het venster geeft weer in welke status het project zich bevindt. Wanneer u de projectmodule opent, zal het venster het project waar u als laatste aan hebt gewerkt openen. Indien u projecten met een andere status wenst weer te geven, kunt u de afrollijst als filter gebruiken. Meer informatie vindt u in Afrollijst Status.

Meer informatie over de velden in het hoofdvenster vindt u in Nieuw project aanmaken.

Tabbladen in projectregister:

Met behulp van de tabbladen kunt u het project organiseren en beheren. Indien een tabblad niet wordt weergegeven, kunt u controleren of deze is geselecteerd op het tabblad Tabblad in de gebruikersinstellingen voor Project.

Projectregister, tabblad: Relaties

Projectregister, tabblad: Order/Factuur

Projectregister, tabblad: Offerte

Projectregister, tabblad: Inkoop

Projectregister, tabblad: Activiteiten

Projectregister, tabblad: Documenten

Projectregister, tabblad: Urenregistratie

Projectregister, tabblad: Artikel

Projectregister, tabblad: Medewerkers

Projectregister,tabblad: Gantt-diagram

Projectregister, tabblad: Subproject

Projectregister, tabblad: Administratie

Meer informatie:

Nieuw project aanmaken

Over de projectmodule

Projectenlijst

Gebruikersinstellingen voor Project