Nieuw project aanmaken

De projectmodule is opgezet met projectwerk in gedachten. Hier kunt u nieuwe relaties, orders, activiteiten etc. op de verschillende tabbladen van het artikelregister aanmaken. Deze module is nauw verbonden met de andere modules in het programma, waardoor u zelf kunt bepalen of u projectgericht wilt werken of niet.

Zo maakt u een nieuw project aan:

1. Ga naar Beheer - Project - Projectregister.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Voer de relevante informatie in de velden Nr./Projectklasse, Naam en Omschrijving in.
  4. Voer de Geplande begin - en einddatum in, en het programma berekent automatisch de Geplande duur. Zodra het project is voltooid voert u de werkelijke data in.
  5. Selecteer uit de afrollijst Type of het project intern of extern is. Als u de facturen wilt doorvoeren voor inkoop, uren en vaste prijzen kiest u Extern.
  6. Verander de voltooiingsgraad als deze niet 0 is. U kunt nieuwe waarden gebruiken voor de voltooiingsgraad door met de rechtermuisknop in dit veld te klikken en vervolgens voor Standaardregister wijzigen te kiezen.
  7. Selecteer de Afdeling indien het project gekoppeld is aan een afdeling.
  8. Selecteer de Prioriteit van het project uit de afrollijst indien dit relevant is.
  9. Selecteer de Medewerker die verantwoordelijk is voor het project.
  10. Voer eventueel Notities in.
  11. Beschikbaar in financiële administratie is standaard geselecteerd. Verander dit als u niet wilt dat het project toegankelijk is in de administratiemodule in het programma.
  12. Klik op de knop Budget om budgetgegevens in te vullen voor het project.
  13. Klik op Invoegen om een webadres aan het project te koppelen indien deze een eigen website heeft.
  14. Voer in de onderste helft van de projectkaart de relevante informatie in. De volgende tabbladen zijn beschikbaar:
  15. Sla het project op.

Het project is nu aangemaakt.

Meer informatie:

Projectregister

Over de projectmodule

Projectenlijst

Gebruikersinstellingen voor Project