Projectregister, tabblad: Order/Factuur

Op het tabblad Order/Factuur vindt u een overzicht van de orders en facturen die gekoppeld zijn aan een project.

De twee kolommen aan de rechterzijde, Totaal excl. btw en Projecttotaal excl. btw kunnen twee verschillende waarden geven:

Door Project te selecteren in de Gebruikersinstellingen voor Order/Factuur, is de kolom Project zichtbaar op het tabblad Artikelregels. In deze kolom kunt u aangeven aan welk project elk artikel in de order gekoppeld is. De order kan geclassificeerd worden als project in de afrollijst rechtsbovenaan het venster, terwijl de afzonderlijke artikelen van de order bij andere projecten kunnen worden geregistreerd.

Op grond hiervan zijn er twee kolommen op het tabblad Order/Factuur. De kolom Totaal excl. btw geeft het totaal van alle artikelen in de order weer, terwijl de kolom Projecttotaal excl. btw het totaal is van de artikelen van het betreffende project.

De afrollijst Status op werkt als een filter en geeft een overzicht van de verschillende categorieën.

Zo maakt u een order aan voor een project:

1. Klik op Nieuw om een nieuwe order aan te maken voor het project.
  2. In het venster dat nu verschijnt, selecteert u een relatie en contactpersoon. De module Order/Factuur wordt geopend, waar automatisch de relatiegegevens van de nieuwe order zijn ingevoerd.
  3. Zodra u de order hebt ingevoerd, sluit u de module en gaat u terug naar het tabblad Order/Factuur in het Projectregister. Meer informatie vindt u in Nieuwe order aanmaken.
  4. Klik op Bewerken om een bestaande order te wijzigen. De module Order/Factuur wordt geopend en u kunt de gewenste wijzigingen aanbrengen.

U hebt nu de order voor het project aangemaakt/bewerkt.

Meer informatie:

Projectregister

Over order/Factuur