Nieuwe order aanmaken

Zo maakt u een order aan:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Order/Factuur.
  2. Geef via de afrollijst bovenin aan of u een Niet verwerkte order, een Niet verwerkte verzamelorder of een Niet verwerkte creditnota wilt aanmaken.
  3. Klik Nieuw en selecteer de klant waarvoor u een order wenst aan te maken.

4. Klik OK.

Er wordt nu een order aangemaakt. In alle velden in het bovenste gedeelte van het venster worden de adresgegevens, leverings- en betalingsvoorwaarden ingevoerd zoals deze zijn geregistreerd in het relatieregister. U kunt deze gegevens ook overschrijven.
  5. Klik op Nieuw op het tabblad Artikelregels om een artikel toe te voegen. Herhaal dit voor ieder artikel. Meer informatie over het tabblad artikelregels vindt u in Artikelregels.
  6. Blader door de overige tabbladen en registreer alle informatie voor de order.
  7. Klik op Opslaan.

De order is aangemaakt en krijgt de status Niet verwerkte order.

Wanneer u een order, orderbevestiging, vrachtbrief etc. wilt afdrukken, klikt u op de knop Afdrukken.

Wanneer u orders wilt verwerken en factureren, klikt u op de knop Factureren en volgt u de wizard.

Houd er rekening mee dat u de relatie niet kunt veranderen of verwijderen vanaf de order wanneer deze reeds is ingevoerd. Wanneer u een verkeerde relatie hebt toegevoegd, klikt u op Verwijderen en kiest u voor Geannuleerd of Gemiste verkoop.

Tip! Het is mogelijk om facturen die zijn aangemaakt en boekstukken die zijn verwerkt naar het grootboek, alsnog te bewerken. Het doel van deze functionaliteit is om gebruikers in staat te stellen om de meest belangrijke elementen van verwerkte facturen en boekstukken te bewerken zonder dat deze gecrediteerd of teruggeboekt hoeven te worden. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u hier.

Meer informatie:

Order/Factuurregister

Over Order/Factuur