Over project- en afdelingsadministratie

In Mamut Business Software kunnen boekstukken aan projecten en/of afdelingen worden gekoppeld, zodat u een volledige project- en afdelingsadministratie kunt bijhouden. Dit kunt u handmatig tijdens het inboeken doen, maar u hebt tevens de mogelijkheid om het inboeken te vereenvoudigen door direct bij de order-/inkoopregistratie de orders en inkopen aan afdelingen te koppelen.

Afdelingen zijn een onderdeel van de administratiemodule en de afdelingen maakt u aan in het standaardregister. Project is een eigen module, en de projecten worden in deze module aangemaakt.

Projectadministratie

De projectmodule is opgezet voor projectmatig werk. Hier kunt u onder andere nieuwe relaties, orders en activiteiten registeren met behulp van de verschillende tabbladen in het projectregister. Deze module is geïntegreerd met de andere modules in het programma en stelt u in staat om eenvoudig projectmatig te werken.

Het projectregister opent u via Beheer - Project - Projectregister. U kunt aangeven of de projectenlijst automatisch moet worden geopend zodra u het projectregister opent. Ga hiervoor naar Beheer - Instellingen - Gebruiker - Module-instellingen - Projectkaart - Overig.

Meer informatie vindt u in Over de projectmodule.

Afdelingsadministratie

In Mamut Business Software hebt u de mogelijkheid om uw kosten te verdelen over afdelingen. U kunt onder andere relaties, projecten en boekstukken aan een afdeling koppelen. Hierdoor kunt u eenvoudig verkopen analyseren en de vaste kosten verdelen. U maakt zelf de afdelingen aan die u wenst te gebruiken.

Meer informatie vindt u in Aan de slag met afdelingsadministratie.

Budget

U kunt zowel op project als afdeling budgetteren. In de instellingen voor het budget zelf geeft u aan of u per project en/of afdeling wenst te budgetteren. Daarna kunt u het filter Resultaat- en Liquiditeitsoverzicht gebruiken om het budget per project of afdeling weer te geven.

Meer informatie vindt u in Over budgetten.

Rapporten

De meeste rapporten in de administratiemodule kunnen eenvoudig als project- of afdelingsrapport worden gebruikt door in het selectievenster voor het betreffende rapport te filteren op project/afdeling.

Meer informatie vindt u in Selectie.

Jaarafsluiting, boekjaar gedeeltelijk afsluiten

Wanneer u het boekjaar gedeeltelijk afsluit, wordt er een tijdelijke openingsbalans aangemaakt. Indien gewenst kunt u aangeven dat deze openingsbalans per project en afdeling aangemaakt dient te worden.

Meer informatie over het gedeeltelijk afsluiten van een boekjaar vindt u Boekjaar gedeeltelijk afsluiten.

Meer informatie:

Gebruikersinstellingen per module

Over administratie

Over budgetten

Aan de slag met afdelingsadministratie

Rekeningschema

Boekjaar gedeeltelijk afsluiten