Contactpagina's

Met behulp van Contactpagina's kunnen klanten contact met uw bedrijf opnemen. Een contactpagina bestaat uit een formulier dat de klant op de website kan invullen. Contactpagina's kunnen worden aangemaakt voor algemeen contact, aanmelding voor een nieuwsbrief, gratis catalogus etc.

U kunt de informatie die uw klant op de contactpagina invoert, van uw website downloaden door op Websitegegevens ophalen te klikken. De geïmporteerde informatie wordt dan als activiteit gedownload, en de activiteiten worden automatisch overgebracht naar het activiteitenregister.

Klik op Nieuw om een nieuwe contactpagina aan te maken. In het venster vult u de Titel en Omschrijving in. De titel die u invoert is zichtbaar op de website.

Standaard

Op het tabblad Standaard selecteert u bij Tonen de velden die op de contactpagina worden weergegeven. In de kolom Verplicht, selecteert u de velden die de klant verplicht moet invoeren.

Tip! Als u een optie in de kolom Verplicht selecteert, houdt dit in dat de klant het veld moet invullen om verder te gaan. Selecteert u de optie alleen in de kolom Weergeven, is het veld zichtbaar, maar niet verplicht.

In het lege veld rechtsonderaan kunt u een eigen tekst invoeren in Aangepast veld, zoals "Voer hier een bericht in:".

Voer het gewenste E-mailadres voor antwoord in. Indien u Ontvangen via e-mail selecteert, ontvangt u een e-mail met informatie over de klant, naast de websitegegevens die u kunt downloaden.

Geavanceerd

Op het tabblad Geavanceerd kunt u Meer informatie die u over de klant wenst, aangeven. Uit de afrollijst selecteert u de gewenste optie. U kunt de alternatieven bewerken in Standaardregister door met de rechtermuisknop in het veld te klikken en "Standaardregister wijzigen" te kiezen. Geef aan welke velden zichtbaar moeten zijn in het contactformulier, en welke verplicht ingevuld moeten worden door de klant. Selecteer Relatie bijwerken wanneer u wilt dat de geregistreerde informatie automatisch wordt bijgewerkt in het relatiebeheer.

Selecteer welke statusvelden de klant moet invoeren bij Statusvelden. U kunt de alternatieven bewerken via Beheer - Instellingen - Bedrijfsdatabase - Module-instellingen - Relatiebeheer en Veldomschrijvingen.

Tip! Onderaan kunt u met behulp van de afrollijst de relaties die informatie via het contactformulier versturen, aan een groep koppelen. Hierdoor wordt de relatiekaart bijgewerkt, en zo kunt u eenvoudig deze relaties opvolgen, bijvoorbeeld door het vesturen van een groep e-mail.

Meer informatie:

Startpagina

Campagne

Selectie van artikelen

Nieuws

Vervolgpagina's