Ontwerpsjabloon Webshop

U kunt het ontwerp van uw webshop aanpassen aan de behoefte van uw bedrijf. Zodra u de kleuren van uw webshop hebt gewijzigd moet u de website updaten om de wijzigingen zichtbaar te maken.

Zo bepaalt u de sjabloon en kleuren van uw website:

1. Ga naar Beheer - E-commerce - Website bewerken - Ontwerpsjabloon - Webshop. Indien de voorbeeldweergave voor de webshop niet automatisch wordt geopend klikt u op de knop Webshop.
  2. Selecteer het Ontwerpsjabloon uit de menubalk.
  3. Kies het Artikellijsttype: 1 kolom (Standard), 2 kolommen (Tiles2) of 3 kolommen (Tiles).
  4. Kies het Kleurenschema. Met een additionele licentie kunt u een bepaald kleurenschema als sjabloon gebruiken en deze individueel aanpassen met behulp van de Style editor.

Klik Style editor in de menubalk om deze te openen.
  5. Als u een kleur handmatig wilt toepassing klikt u op het gebied in de website welke u wenst te wijzigen. Dit wordt nu geselecteerd en de kleurelementen worden in de style editor weergegeven.
    Selecteer het gebied uit de lijst in de style editor indien deze niet zichtbaar is op de voorbeeldweergave.
  6. Klik binnen de style editor in het veld voor het kleurenelement welke u wilt aanpassen om het kleurenspectrum te openen. Selecteer de kleur welke u wilt gebruiken en klik op Toepassen om deze nieuwe kleur op te slaan.
  7. Herhaal stappen 5 en 6 voor alle elementen die u wilt wijzigen. Zodra u alle wijzigingen hebt uitgevoerd klikt u op Sluiten.

De webshop heeft nu een nieuw kleurenschema. Dit is zichtbaar voor uw klanten zodra u uw website hebt gepubliceerd via Beheer - E-commerce - Update website. Meer informatie over het publiceren van uw website vindt u in Update website.

Zo wijzigt u de standaard afbeeldinggrootte in de artikellijst:

1. Ga naar Beheer - E-commerce - Website bewerken - Ontwerpsjabloon - Webshop. Indien de voorbeeldweergave voor de webshop niet automatisch wordt geopend klikt u op de knop Webshop.
  2. Selecteer het Ontwerpsjabloon, het Artikellijsttype en het Kleurenschema uit de menubalk.
  3. U kunt de artikellijst voor uw webshop via het linkermenu openen.
  4. Indien de Style editor niet actief is, opent u deze via het hoofdmenu.
  5. Klik op een afbeelding in de artikellijst en open de eigenschappen in de Style editor. Een van de eigenschappen is Max. breedte. Hier kunt u de maximale breedte voor uw afbeeldingen definiëren. Het is tevens mogelijk de balk onder dit veld te gebruiken. Houd er rekening mee dat de afbeeldingen niet kunnen worden geschaald. Indien u bijvoorbeeld 160 pixels voor de afbeelding in uw artikellijst kiest zullen afbeeldingen met minder pixels hun originele waarde behouden.
  6. Klik Toepassen om het resultaat in de voorbeeldweergave te bekijken.

De standaard afbeeldinggrootte van uw artikellijst is gewijzigd. Dit is zichtbaar voor uw klanten zodra u uw website publiceert. Meer informatie over het publiceren van uw website vindt u in Update website.

Tip! U kunt de wijzigingen ongedaan maken door het ontwerpsjabloon te herstellen naar de originele staat. Klik hiervoor op de knop Ontwerpsjabloon terugzetten.

Meer informatie:

Aan de slag met uw website

Ontwerptips voor uw website

Ontwerpsjabloon website

Menu