Worldpay

WorldPay is een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van e-commerce oplossingen en levert 1-stop service om bedrijven in staat te stellen zaken te doen via internet. WorldPay beheert het gehele transactieproces wanneer een klant met creditcard wenst te betalen in uw webshop. WorldPay verzekert optimale veiligheid en preventie van fraude. Daarnaast is het mogelijk voor u, als ondernemer, en uw klant, om in te loggen op de WorldPay-website om de transactie te controleren en te traceren.

Meer informatie over WorldPay vindt u op de website via http://www.worldpay.com (externe link).

Procedure voor de eigenaar van de webshop

Alle orders die in uw webshop geplaatst worden, inclusief de orders waarbij de gekozen betaalmethode creditcard is, worden naar Mamut Business Software gedownload. Het enige verschil is dat de orders die betaald worden met creditcard een transactie-ID bevatten. Via deze transactie-ID bent u in staat de order/transactie te traceren via een online administratiesysteem, CMS (Customer Management System), waar u via WorldPay toegang toe heeft.

Zodra u de goederen aan de klant verstuurd hebt, logt u in op het CMS-administratiesysteem zodat het benodigde bedrag gedebiteerd kan worden van de rekening van de klant. Dit bedrag zal dan overgemaakt worden naar uw handelsrekening ("Merchant account") bij WorldPay. Elke week wordt het totale bedrag op uw rekening bij WorldPay overgemaakt naar uw bankrekening.

Procedure voor de klant

Nadat de klant de geselecteerde artikelen in uw webshop in het winkelwagentje geplaatst heeft, klikt de klant op de knop om de order te plaatsen. Op dit moment geeft de klant de gewenste vorm van bezorging en de betalingsmethode aan. Daarnaast vult de klant een formulier met persoonlijke informatie in.

Nadat dit is voltooid, zal een orderbevestiging op het venster worden weergegeven. Op het moment dat de klant de order bevestigd heeft, zal hij/zij automatisch naar de WorldPay-website worden gedirigeerd. Hier dient de klant de creditcardgegevens te registreren. WorldPay zal dan verifiëren of deze informatie correct is. Nadat deze informatie is geverifieerd, zal de aankoop worden gereserveerd, maar nog niet worden gedebiteerd van de rekening van de klant.

De klant ontvangt een bevestiging op het venster en via e-mail. Deze bevestiging bevat een klantreferentie, een uniek ID-referentienummer voor de order, en een transactie-ID. De klant kan deze nummers gebruiken om de order te volgen via een online administratiesysteem, waar de klant via WorldPay toegang tot heeft. De klant ontvangt ook een orderbevestiging via e-mail van de Mamut-website zodra de eigenaar van de webshop een goedkeuring van WorldPay over de creditcard heeft ontvangen.

Let op! Houd er rekening mee dat in eerste instantie het aankoopbedrag alleen gereserveerd wordt op de rekening van de koper. Het totale bedrag zal pas gedebiteerd worden van de rekening van de koper en overgemaakt worden naar uw rekening nadat de artikelen verstuurd zijn. Als eigenaar van de webshop dient u in te loggen op het CMS, het online administratiesysteem, en aan te geven dat u geld dient te ontvangen voor de geleverde goederen.

Alle creditcardgegevens worden opgeslagen in de zogenoemde "Secure Server", waar alle informatie is gecodeerd om fraude te voorkomen.

Meer informatie:

Aanmelden bij WorldPay

Stap voor stap handleiding om WorldPay te installeren

Betalingsservice

Creditcardgegevens