Stap voor stap handleiding om WorldPay te installeren

Stap 1 - Installeer de laatste versie van Mamut Business Software

Zorg ervoor dat u de laatste versie van Mamut Business Software gebruikt. Meer informatie over het downloaden en installeren van Mamut Business Software vindt u op www.mamut.com/nl/update.

Stap 2 - Vul het aanmeldingsformulier in

Om WorldPay te gebruiken, dient u online een aanmeldingsformulier in te vullen. Dit is het aanmeldingsformulier om WorldPay te gebruiken voor veilige creditcardtransacties. U vindt het formulier, en meer informatie, op de website van Worldpay hier.

Stap 3 - Stuur de vereiste informatie naar WorldPay

Indien u het WorldPay aanmeldingsformulier volledig hebt ingevuld, zult u gevraagd worden een aantal documenten naar WorldPay te sturen om uw handelsrekening ("Merchant account" bij WorldPay te kunnen openen.

Gedetailleerde informatie over deze documenten kunt u lezen op de website van WorldPay.

Stap 4 - Registreer uw Handelsrekening en installatie ID

Zodra WorldPay uw aanmelding heeft goedgekeurd, wordt uw handelsrekening geopend en ontvangt u een installatieID. Deze installatieID moet geregistreerd worden in Mamut Business Software.

Zo registreert u WorldPay in Mamut Business Software:

1. Ga in Mamut Business Software naar Beheer - E-commerce - Website-instellingen - Betalingsservice.

2. Selecteer WorldPay uit de afrollijst.

3. Voer de InstallatieID in het betreffende veld in.

4. Selecteer de optie Alleen voor testdoeleinden (WorldPay) en kies een test mode:

Test mode (100) - altijd succes (WorldPay parameter): Indien deze optie is geselecteerd, zal de testtransactie altijd voltooid en "goedgekeurd" worden.

Test mode (101) - altijd annuleren (WorldPay parameter): Indien deze optie is geselecteerd, zal de testtransactie nooit voltooid en "goedgekeurd" worden.

1. Publiceer uw website.

De creditcardbetaling via WorldPay is nu klaar om getest te worden door een order te plaatsen in uw webshop.

Stap 5 - Test de transactieoplossing

Het is belangrijk om de transactiefunctionaliteit goed te testen. Om dit te doen kunt u een testorder plaatsen in de testmode, zodat u kunt zien hoe de transactieoplossing werkt voordat u echte orders ontvangt.

Uw testtransactie zou moeten worden behandeld conform de testmode-instellingen die u op het tabblad Betalingsservice in Website-instellingen hebt geselecteerd (zie stap 4 hierboven).

Zo test u de creditcardtransactie in uw webshop:

1. Selecteer de artikelen in de webshop door op de knop In winkelwagentje te klikken.

2. Klik op Naar kassa zodra u klaar bent.

3. Selecteer creditcard als Betalingsmethode.

4. Klik op Volgende.

5. Vul de Klanteninformatie in.

6. Controleer of alle orders correct zijn en klik dan op Bevestig Order.

U wordt nu naar de beveiligde betalingsite van WorldPay gestuurd om de financiële transactie te voltooien.

Let op! Het is handig om een meerdere tests met creditcardorders in uw webshop uit te voeren, om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.

Stap 6 - Voltooi het activeerrapport

Zodra u de transactieoplossing meerdere keren succesvol hebt getest, dient u het Activeerrapport te voltooien. Hiermee kunt u uw echte rekening bij WorldPay activeren zodat u echte transacties kunt ontvangen. WorldPay zal u een link naar het Activeerrapport sturen.

Nadat u het activeerrapport hebt ingevuld, start u Mamut Business Software en deselecteert u de optie Alleen voor testdoeleinden (WorldPay) via Beheer - E-commerce - Website-instellingen - Betalingsservice. Klik op OK en publiceer uw website opnieuw.

Stap 7 - Goedkeuring van uw website

Voordat u kunt beginnen met het ontvangen van creditcardorders, dient WorldPay uw website goed te keuren. Het goedkeuringsproces begint zodra u het Activeerrapport hebt ingevuld en teruggestuurd naar WorldPay. Zodra de website is goedgekeurd, kunnen er creditcardtransacties plaatsvinden in uw webshop.

Let op! Wanneer u uw wachtwoord/gebruikergegevens hebt ontvangen van WorldPay, dient u een aantal noodzakelijke instellingen in CMS te maken. Meer informatie hierover ontvangt u van WorldPay.

Meer informatie:

Worldpay

Aanmelden bij WorldPay

Website-instellingen - Betalingsservice

Creditcardgegevens