Accijnzen/vrachtfactuur van een inkoop boeken

Wanneer u artikelen inkoopt, kunt u bij levering een factuur ontvangen van het transportbedrijf of van de douane/belastingdienst voor de invoer van artikelen en eventuele verschuldigde btw. Om dit te kunnen inboeken, maakt u gebruik van de optie voor Accijnzen/Vrachtfactuur in het programma.

Zo boekt u de accijnzen/vrachtfactuur:

1. Vanuit de inkoopmodule klikt u op Order boeken.
  2. Selecteer Accijnzen/Vrachtfactuur uit de afrollijst Soort factuur.
  3. Voer het Leveranciersnummer met behulp van de zoekknop in.
  4. Voer het Factuurnummer in.
  5. Controleer dat de Factuurdatum en Vervaldatum kloppen met de datum op de inkoopfactuur.
  6. Voer het Betalingskenmerk in.
  7. Controleer Overschrijving en Valuta met de instellingen van de leverancier.
  8. Voer de bedragen in voor Vrachtkosten, Accijnzen, Heffingen, Btw-percentages en eventuele overige kosten.
  9. Voer eventuele Afrondingen in.
  10. Klik op Boeken.

Klik op Voltooien wanneer u de status van de inkooporder wilt wijzigen. De optie is niet geblokkeerd en u kunt daarom - indien nodig - meerdere regels registreren.

Meer informatie:

Inkoopregister

Inkooporder inboeken

Inkoopcreditnota boeken