Inkoop, tabblad: Artikelregels

Op het tabblad Artikelregels in het inkoopvenster selecteert u de artikelen die u wilt inkopen vanuit het Artikelregsister. Noordzakelijke gegevens zoals de prijs en korting worden opgehaald uit Artikel- en Relatieregister. Gebruik [Enter] of [Tab] op het toetsenbord om de cursor tussen de verschillende kolommen te verplaatsen.

U kunt de artikelen die u wilt inkopen op twee manieren invoeren:

Klik op Nieuw en voer de artikelcode op de nieuwe regel in. Het betreffende artikel wordt geregistreerd met alle gegevens van de artikelkaart. Als u de gegevens wilt bewerken doet u dit in ieder van de kolommen op de artikelregel.

Klik op de knop Artikellijst tonen voor een overzicht van de artikelen. De afrollijst rechtsbovenaan het venster dient als filter voor het kiezen van een artikelsoort. Dan zullen alleen de artikelen in de lijst verschijnen die tot de gekozen soort behoren. Selecteer het gewenste artikel en klik op Invoegen.

Registreer het aantal en eventueel prijzen en kortingen.

De werkbalk

Artikelregel invoegen: Een nieuwe artikelregel wordt nu ingevoegd boven de geselecteerde regel.

Omschrijving artikelregel bewerken: Voer een eigen tekst in als omschrijving voor de geselecteerde artikelregel.

Ga naar artikelkaart: Opent de artikelkaart zodat u de gegevens van het artikel kunt controleren of wijzigen.

Artikelstroom: Geeft u toegang tot Artikelstroom.

Koppeling/reservering voor orderbasis: Wanneer u de inkoop hebt ingevoerd kunt u artikelen reserveren voor een bepaalde verkooporder.

Verkooporder aanmaken gebaseerd op een inkoop: Gebruik de pijlknop naast de knop om een order gebaseerd op een inkoop aan te maken.

Meer informatie:

Omschrijving van orderregel bewerken

Orderregels regenereren

Artikelstroom

Inkoop reserveren voor een verkooporder

Verkoop op basis van inkooporder

Inkoopregister

Over de inkoopmodule